Deze vegetarische curry met pompoen en linzen is perfect voor de koude dagen. Heerlijk verwarmend en lekker vullend. De curry is makkelijk om te maken en je hebt er geen hele gekke ingrediënten voor nodig. Met wat kruiden uit je keukenkastje, gedroogde rode linzen, gember, pompoen, kokosmelk en tomaat zet je heel eenvoudig deze curry op tafel.
Pompoen snijden
Ik hoor vaak dat mensen geen pompoen eten omdat het een gedoe is om te schillen. Dat snap ik wel. Vroeger schilde ik de pompoen altijd en dat is een heel gedoe. De schil komt niet makkelijk los en het is een flink oppervlak. Tegenwoordig was ik de pompoen goed en schil ik niet meer. De schil wordt zacht tijdens het koken en smaakt helemaal prima! Zeker bij een flespompoen wordt de schil lekker zacht.
Eenmaal gewassen, snij je de pompoen in plakken. Dit werkt het handigst met een groot en scherp mes. Kijk uit voor je vingers! Eenmaal in plakken, is het heel eenvoudig om de pompoen in blokjes te snijden.
Mocht je dit toch te veel gedoe vinden, dan kun je altijd kiezen om voorgesneden pompoen te koken, of pompoenstukjes uit de diepvries.
Nog meer vegetarische curry recepten
Ik ben gek op curry en ik heb het geluk dat mijn kids er ook gek op zijn. Sowieso is mijn ervaring dat veel kinderen curry lekker vinden. Maak het niet te spicy natuurlijk.
Ben je op zoek naar meer curry inspiratie? Ik maak mijn curry’s zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes en zonder al te exotische ingrediënten. Bekijk eens het recept voor curry met ei, sajoer boontjes, Thaise pindasoep, palak paneer, paneer makhani, tofu tikka massala of de traditionele dahl zonder pompoen.
Vegetarische curry met pompoen en linzen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 0,5 chilipeper zonder zaadlijst
- 400 gram pompoen
- 500 gram tomaten
- 250 gram rode linzen gedroogd
- 1 theelepel komijnzaad gemalen
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel garam masala
- 0,75 theelepel zout
- 270 ml kokosmelk
- 270 ml water
Optioneel, om bij te serveren
- 240 gram naanbrood 4 kleine of 2 grote
Instructies
- Was de pompoen goed en verwijder de zaadjes met een lepel. Snij de pompoen in dunne plakken en vervolgens in blokjes van ongeveer 1×1 cm.
- Schil de ui, knoflook en gember en snij deze fijn. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snij de helft in dunne ringen.
- Verwarm een flinke scheut arachideolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper voor ongeveer 3 minuten. Roer goed door. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee.
- Was de tomaat en snij in partjes of blokjes. Voeg de tomaat toe aan de pompoen, samen met de linzen, komijnzaad, kurkuma, garam masala en het zout. Roer goed door. Blus af met de kokosmelk en het water. Doe de deksel op de pan en zet het vuur wat lager, zodat de curry licht borrelt. Laat de curry ongeveer 20 minuten pruttelen, totdat de linzen en de pompoen gaar zijn.
Optioneel
- Gril intussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de curry met gegrild naanbrood.
Kidsproof tips
- Deze curry is heerlijk zacht en romig van smaak en daarmee zeer geschikt voor kinderen.Â
- De ‘stukjes’ (pompoen, linzen en tomaat) kunnen potentieel voor discussie zorgen. Je kunt de curry prima pureren. Het wordt dan een soort currysoep. Mijn ervaring is dat kinderen dat heerlijk vinden!
Vegetarische curry met pompoen en linzen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- 0,5 chilipeper zonder zaadlijst
- 400 gram pompoen
- 500 gram tomaten
- 250 gram rode linzen gedroogd
- 1 theelepel komijnzaad gemalen
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel garam masala
- 0,75 theelepel zout
- 270 ml kokosmelk
- 270 ml water
Optioneel, om bij te serveren
- 240 gram naanbrood 4 kleine of 2 grote
Instructies
- Was de pompoen goed en verwijder de zaadjes met een lepel. Snij de pompoen in dunne plakken en vervolgens in blokjes van ongeveer 1×1 cm.
- Schil de ui, knoflook en gember en snij deze fijn. Was de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en snij de helft in dunne ringen.
- Verwarm een flinke scheut arachideolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en chilipeper voor ongeveer 3 minuten. Roer goed door. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee.
- Was de tomaat en snij in partjes of blokjes. Voeg de tomaat toe aan de pompoen, samen met de linzen, komijnzaad, kurkuma, garam masala en het zout. Roer goed door. Blus af met de kokosmelk en het water. Doe de deksel op de pan en zet het vuur wat lager, zodat de curry licht borrelt. Laat de curry ongeveer 20 minuten pruttelen, totdat de linzen en de pompoen gaar zijn.
Optioneel
- Gril intussen het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de curry met gegrild naanbrood.
Kidsproof tips
- Deze curry is heerlijk zacht en romig van smaak en daarmee zeer geschikt voor kinderen.Â
- De ‘stukjes’ (pompoen, linzen en tomaat) kunnen potentieel voor discussie zorgen. Je kunt de curry prima pureren. Het wordt dan een soort currysoep. Mijn ervaring is dat kinderen dat heerlijk vinden!
Review