Lasagne uit de pan
Lasagne uit de pan, oftewel, een eenpanslasagne! Ik ben er gek op! Het is niet alleen super lekker, maar ook super snel én super gemakkelijk om te maken. Binnen 15 minuten staat deze vegetarische eenpanslasagne namelijk al op tafel. De lasagne zit vol met verse groente en heeft een lekker romig sausje. Dit is puur comfort food voor de hele familie!
Ik heb ook een recept voor een eenpanslasagne op z’n Mexicaans. Een heerlijke comfort food maaltijd met mais, bonen, paprika en tomaat. Nog wat tortilla chips en avocado en je hebt je hebt de lekkere texmex eenspanslasagne!
Meer vegetarische lasagne recepten
Het is geen geheim dat ik gek ben op de Italiaanse keuken. Een goede lasagneschotel mag daarbij natuurlijk niet ontbreken! Ik heb inmiddels een heleboel lekkere en vegetarische lasagnes op mijn website staan die stuk voor stuk het proberen waard zijn! Variërend van een klassieke lasagne met zelfgemaakte bechamelsaus tot een lasagne verde. Ik zet hieronder een aantal toppers voor je op een rijtje:
15 minute meal
Dit recept voor een vegetarische eenpanslasagne is super mega snel! Normaalgesproken heeft lasagne uit de oven een behoorlijke tijd nodig om gaar te bakken. Bij dit recept is de bereidingstijd aanzienlijk korter. Binnen een kwartier heb je deze lasagne uit de pan al op tafel staan! Het is hierbij van belang dat je verse lasagnebladeren gebruikt. Deze kun je in repen snijden en toevoegen aan je lasagnesaus in de pan. Uiteindelijk heeft de pasta maar een paar minuutjes nodig om gaar te koken in de saus.
Garneer eventueel met Parmezaanse kaas en basilicum en je heb binnen no time een heerlijke Italiaanse maaltijd geserveerd!
Ingrediënten vegetarische eenpanslasagne
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 250 gram champignons
- 500 gram cherrytomaten
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blokje groente bouillon
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden gedroogd
- 250 gram verse lasagne bladen
- 240 gram linzen uit blik uitlekgewicht 240 gram, blik van 400 gram
- zout
- peper
- 250 ml kookroom
- 40 gram Parmezaanse kaas
De ingrediëntenlijst voor dit recept is iets langer dan dat je wellicht van mij gewend bent. Maar schrik niet, want de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk standaard al in huis. Zoals peper, zout, olijfolie, ui, knoflook, een bouillonblokje etc. De verschillende verse groente maken dit lijstje wat langer, maar hierbij kun je ook voor de easy option kiezen; een kant en klare zak Italiaanse roerbakgroente.
Eiwitrijke vegetarische maaltijd
Om de vegetarische eenpanslasagne wat meer body te geven, heb ik ervoor gekozen om linzen toe te voegen. Linzen zijn een eiwitrijke peulvruchtensoort. Ze passen perfect bij deze lasagne en zijn als het ware de plantaardige vervanger voor gehakt. Een lekker én voedzaam alternatief voor zowel vegetariërs als veganisten!
Makkelijke vegetarische eenpanslasagne
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
- 1 courgette
- 250 gram champignon
- 500 gram cherrytomaat
- 400 gram tomatenblokjes
- 100 ml water
- 1 blokje groente bouillon
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden gedroogd
- 250 gram verse lasagne bladen
- 240 gram linzen uitlekgewicht 240 gram, blik van 400 gram
- zout
- peper
- 250 ml kookroom
- 40 gram Parmezaanse kaas
Optioneel, om te garneren
- verse basilicum
Instructies
- Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie.
- Was de paprika's, courgette cherrytomaten. Snij de paprika en courgette in stukjes. Snij de champignons in partjes. Doe de groente in de pan en bak 5 minuten.
- Halveer de cherrytomaten.
- Voeg de cherrytomaten, tomatenblokjes, het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden toe en blus af met het water. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de kookroom door de saus.
- Giet de linzen af en spoel af met water. Snij de verse lasagne bladen in de lengte in repen van ongeveer 3 cm breed. Als de vellen aan elkaar plakken, is het handig om ze even los te halen. Anders blijft het in de pan ook aan elkaar zitten. Voeg de linzen en lasagne bladen toe aan de saus en laat nog een paar minuten pruttelen, zodat de lasagnebladen mooi gaar zijn. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel met verse basilicum.
Kidsproof tips
- Kinderen zijn vaak gek op lasagne en pasta met rode saus. Dit is daarom een potentieel succesrecept!
- Pureer de saus eventueel voordat je de linzen en lasagne bladen toevoegt, dan krijg je een gladde saus zonder stukjes groente.
Review