Witlofsalade met koolrabi
Witlofsalade is een frisse, maar tikkeltje bittere salade. Lekker knapperig en super gezond. Deze witlofsalade wordt minder bitter doordat er perzik en druiven in zitten. De koolrabi zorgt voor wat extra groente. Koolrabi is voor sommigen een nog wat onbekende groente. Zonde! Koolrabi is namelijk heel zacht van smaak en past heel goed bij witlof. Een lekkere vegetarische salade, die je ideaal kunt serveren als bijgerecht, voorgerecht of lunch.
Witlof
Ik ben gek op witlof! Rauw, gekarameliseerd, uit de oven, mmm! Wil je meer witlofgerechten proeven? Probeer dan eens de quiche met witlof en brie, een hemelse combinatie! En ook de vegetarische witlofgratin kan ik je aanraden!
Ingrediënten witlofsalade
- 0,5 koolrabi
- 300 gram witlof
- 100 gram witte druiven
- 2 perziken
- 1 handje pistachenoten
- 30 gram yogonaise
- 1 theelepel grove mosterd
- zout
- peper
Mosterdmayonaise dressing
Voor deze salade heb ik gekozen voor een lekkere zachte dressing. Ik heb gekozen voor een snelle variant; wat yogonaise mengen met mosterd. Heb je meer tijd? Kies er dan voor om de mayonaise zelf te maken.
Meer recepten met koolrabi
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze leuke groente? Ik heb een aantal heerlijke recepten voor je!
Salade met wiflof, druiven en perzik met mosterdmayonaise dressing
Ingrediënten
- 0,5 koolrabi
- 300 gram witlof
- 100 gram druif
- 2 perzik
- 1 handje pistachenoten
- 30 gram yogonaise
- 1 theelepel grove mosterd
- zout
- peper
Optioneel
- verse tuinkruiden zoals basilicum en bieslook
Instructies
- Schil de koolrabi en snij in blokjes van ongeveer 1×1 cm. Kook de koolrabi in een pan met kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water.
- Was de witlof en snij in dunne reepjes. Verdeel de witlof over een schaal of bord. Was de perzik en snij in plakjes. Verdeel over de witlofWas de druiven en snij doormidden. Verdeel over de witlof. Verdeel ook de koolrabi blokjes over de witlof.
- Kruimel de pistachenoten in een vijzel of notenmaler en verdeel ze over de salade.
- Meng de mosterd door de yogonaise en sprenkel over de salade. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer eventueel met wat verse tuinkruiden, zoals bieslook en basilicum.
Kidsproof tips
- Grote kans dat je kinderen hier niet heel blij van worden. Rauwe witlof vinden de meeste kinderen te bitter.Â
- Voor de kids maak in in dat geval een bakje rauwkost.Â
Review