Snelle wraps met linzen: weer eens iets anders met wraps
Ik heb geloof ik een nieuw lievelingsgerecht: deze vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en chipotlemayo zijn echt het ideale comfortfood! Ontzettend smaakvol, gezond, voedzaam en ga zo maar door. In één woord: heerlijk!
Hoe krijg je linzen lekker op smaak?
Als je een blik met linzen opent en meteen opeet, is dat niet per se super smaakvol. Linzen kun je echter heel makkelijk op smaak brengen met wat kruiden en specerijen. In dit recept gebruik ik ui, knoflook, tomatenpuree en specerijen (gemalen komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder en cayennepeper) als smaakmakers. Zo krijg je de linzen heerlijk op smaak met een midden-Oosters smaaktintje.
Kidsproof tortilla wraps
Wraps is wat mij betreft het nummer 1 kidsproof gerecht. Hierbij is het belangrijk dat je je kind zelf zijn/haar wrap laat vullen. Zo heeft je kind controle over wat hij/zij eet. Normaal gesproken maak ik een TexMex monkey platter als we wraps eten. Allemaal lekkere toppings in verschillende bakjes op tafel. Succes gegarandeerd! En houdt je kind niet van wraps? Dan kan het gewoon het bord vullen met verschillende toppings. Ook lekker.
Maar ook deze wraps kun je heel goed eten met kinderen. Hanteer weer de monkey platter strategie: alle wrap toppings in verschillende schaaltjes op tafel en laat je kind kiezen. Zet er desnoods een blikje mais bij, of bakje met tomaatjes of paprika of komkommer, als je weet dat je kind dat graag eet.
Vegan wraps
Deze wraps zijn geheel plantaardig. Er zit weliswaar mayonaise door de saus, maar ik gebruik hiervoor plantaardige mayonaise. Ik heb dit onlangs ontdekt en vind de vegan mayo van Jean Baton heel lekker! Zo heb je dus een super simpel en smaakvol plantaardig gerecht!
Meer wraps recepten
Ben jij ook gek op wraps? Maak dan ook eens een van deze vega(n) wrap gerechten.
Vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en chipotlemayo
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 0,5 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- 0,5 theelepel cayennepeper
- zout
- peper
- 800 gram linzen 530 gram uitlekgewicht
- 400 gram sperzieboon
- 1 avocado
- 8 tortillawraps
Voor de chipotle mayonaise
- 100 ml vegan mayonaise
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1-2 theelepel chipotlesaus
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Snipper de ui en knoflook en bak ze in een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de tomatenpuree, komijn, korianderzaad, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak een paar minuten mee. Voeg nu de linzen (niet uitlekken!) toe en verwarm deze kort mee. Zorg dat de linzen mooi gemengd worden door het kruiden-uimengsel. Laat de linzen slechts een paar minuten mee bakken, anders krijg je linzenprut, dat is zonde! Breng op smaak met zout en peper.
- Dop de boontjes en kook deze in 6 minuten beetgaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de avocado door midden, verwijder de pit, snij in plakjes en lepel de avocadoplakjes uit de schil.
- Voor de saus meng je de tomatenpuree, citroensap en een scheutje chipotlesaus door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de wraps kort in een pan of magnetron.
- Vul de wraps met de linzen, sperziebonen, avocado en top af met de chipotlesaus.
Kidsproof tips
- Je kunt de linzen pureren voor een meer kindvriendelijke variant. Mijn zoontje vindt ongepureerde linzen al heerlijk!
- De wraps beleg je met de ingrediënten die jouw kind lekker vindt. Boontjes geen favoriet? Ga dan voor tomaten, paprika, wortel of komkommer.
Review