Vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en chipotlemayo

         Veganistische wraps

Ik heb geloof ik een nieuw lievelingsgerecht: deze vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en chipotlemayo zijn echt het ideale comfortfood! Ontzetend smaakvol, gezond, voedzaam en ga zo maar door. In één woord: goddelijk! Ze zijn ook nog eens super kindvriendelijk; mijn zoontje van 3 heeft zijn vingers er bij op gegeten. De wraps zijn makkelijk om te maken en zijn perfect als hoofdgerecht voor het hele gezin. Je kunt ze ook goed meenemen als lunchgerecht.

Vegan

Deze wraps zijn geheel plantaardig. Er zit weliswaar mayonaise door de saus, maar ik gebruik hiervoor plantaardige mayonaise. Ik heb dit onlangs ontdekt en vind de vegan mayo van Jean Baton heel lekker! Zo heb je dus een super simpel en smaakvol plantaardig gerecht!

Veganistische wraps

Vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en chipotlemayo

Deze vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en vegan chipotlemayo zijn mijn nieuwe favoriet! Een ideaal plantaardig gerecht die je binnen 20 minuten op tafel tovert. Gezond (op de mayo na) en super verrassend van smaak! Imponeer jouw gezin en kids met dit heerlijke gerecht. 
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Avocado, Chipotlemayo, Kidsproof, Linzen, Sperziebonen, Vegetarisch, Wraps
Porties: 4 personen
calorieën: 636kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 0,5 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • zout
  • peper
  • 800 gram linzen uit blik 530 gram uitlekgewicht
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 avocado
  • 8 tortillawraps

Voor de chipotle mayonaise

  • 100 ml vegan mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1-2 theelepel chipotlesaus
  • 1 eetlepel sap van een citroen

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook en bak ze in een scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de tomatenpuree, komijn, korianderzaad, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak een paar minuten mee. Voeg nu de linzen (niet uitlekken!) toe en verwarm deze kort mee. Zorg dat de linzen mooi gemengd worden door het kruiden-uimengsel. Laat de linzen slechts een paar minuten mee bakken, anders krijg je linzenprut, dat is zonde! Breng op smaak met zout en peper.
  • Dop de boontjes en kook deze in 6 minuten beetgaar. Giet af en breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de avocado door midden, verwijder de pit, snij in plakjes en lepel de avocadoplakjes uit de schil.
  • Voor de saus meng je de tomatenpuree, citroensap en een scheutje chipotlesaus door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps kort in een pan of magnetron.
  • Vul de wraps met de linzen, sperziebonen, avocado en top af met de chipotlesaus.

Kidsproof tips

  • Je kunt de linzen pureren voor een meer kindvriendelijke variant. Mijn zoontje vindt ongepureerde linzen al heerlijk!
  • De wraps beleg je met de ingrediënten die jouw kind lekker vindt. Boontjes geen favoriet? Ga dan voor tomaten, paprika, wortel of komkommer.

Voedingswaarde

Calories: 636kcal | Carbohydrates: 74g | Protein: 20g | Fat: 31g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 595mg | Potassium: 1106mg | Fiber: 18g | Sugar: 13g | Vitamin A: 780IU | Vitamin C: 23mg | Calcium: 147mg | Iron: 8mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Veganistische wraps
Vegan wraps met linzen, sperziebonen en chipotle mayo
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Soep met tortellini pasta Super snelle tortellini soep
Bladerdeeg pizza’tjes op 3 manieren Vegetarische pizza van bladerdeeg

5 reacties op “Vegan wraps met linzen, sperziebonen, avocado en chipotlemayo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *