Ik flanste onlangs deze heerlijke zomer salade in elkaar. Op instagram vroeg ik of ik het recept moest uitwerken 100% stemde op ‘ja’, dus hier is ie dan!

Wat ik in huis heb

Salades maak ik meestal met ingrediënten die ik in huis heb. Ik sla er nooit apart iets voor in. Ik had dit keer nog wat rijpe nectarines op de fruitschaal liggen die nodig op moesten. Daarnaast lag een perfecte avocado en in de koelkast vond ik druiven, komkommer, puntpaprika en wat alfalfa. Een krop sla erbij en voilà; daar was ineens deze salade!

Dressing

Voor de dressing koos ik voor olijfolie, appelazijn en jam. Jam klinkt misschien als een gekke keuze, maar het is altijd lekker om een klein zoetje toe te voegen aan een salade dressing. Denk bijvoorbeeld aan honing die je vaak in dressings ziet. Jam geeft ook een leuke zoete twist aan de dressing, dus die moet je zeker eens proberen!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Zomer salade

Een heerlijke salade in de zomer is nooit weg toch? Deze salade moet je absoluut eens maken! Ontzettend makkelijk en ontzettend lekker. What you see is what you get: sla, nectarine, avocado, druiven, puntpaprika, komkommer, tuinkers, pijnboompitten en een lekkere dressing, zorgen voor een heerlijke salade.
4.24 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
KeukenFusion
TrefwoordMakkelijk, Sla, Vegetarisch, Zomer
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 1 avocado
  • 2 nectarine
  • 0,5 puntpaprika
  • 0,25 komkommer
  • 1 handje druif
  • 1 handje pijnboompitten

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 theelepels jam
  • zout
  • peper
  • 1 handje cress zoals tuinkers, rode kool cress

Instructies

  • Was de sla en snij of scheur in grove stukken. Doe de salade in een kom.
  • Snij de avocado in dunne plakjes, de nectarine in partjes, de komkommer door midden en in dunne plakjes, de puntpaprika in ringen en de druiven door midden. Voeg toe aan de sla.
  • Bak de pijnboompitten kort in een pan totdat ze mooi lichtbruin zijn. Voeg toe aan de salade. Strooi optioneel wat cress over de salade.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade, of laat iedereen zijn eigen dressing naar smaak toevoegen op tafel.

Kidsproof tips

  • Sla hoef ik bij de kids niet mee aan te komen, maar alle andere ingrediënten uit deze zomersalade vinden ze heerlijk. Ik geef ze daarom een eigen bakje met de salade ingrediënten. Die gaat gegarandeerd op!