Zomer salade

          Vegetarische salade

Ik flanste onlangs deze heerlijke zomer salade in elkaar. Op instagram vroeg ik of ik het recept moest uitwerken 100% stemde op ‘ja’, dus hier is ie dan!

Wat ik in huis heb

Salades maak ik meestal met ingrediënten die ik in huis heb. Ik sla er nooit apart iets voor in. Ik had dit keer nog wat rijpe nectarines op de fruitschaal liggen die nodig op moesten. Daarnaast lag een perfecte avocado en in de koelkast vond ik druiven, komkommer, puntpaprika en wat alfalfa. Een krop sla erbij en voilà; daar was ineens deze salade!

Dressing

Voor de dressing koos ik voor olijfolie, appelazijn en jam. Jam klinkt misschien als een gekke keuze, maar het is altijd lekker om een klein zoetje toe te voegen aan een salade dressing. Denk bijvoorbeeld aan honing die je vaak in dressings ziet. Jam geeft ook een leuke zoete twist aan de dressing, dus die moet je zeker eens proberen!

Vegetarische salade

Zomer salade

Een heerlijke salade in de zomer is nooit weg toch? Deze salade moet je absoluut eens maken! Ontzettend makkelijk en ontzettend lekker. What you see is what you get: sla, nectarine, avocado, druiven, puntpaprika, komkommer, tuinkers, pijnboompitten en een lekkere dressing, zorgen voor een heerlijke salade.
4 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Makkelijk, Sla, Vegetarisch, Zomer
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 krop Romaine sla
  • 1 avocado
  • 2 nectarines
  • 0,5 puntpaprika
  • 0,25 komkommer
  • 1 handje witte druiven
  • 1 handje pijnboompitten

Dressing

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 theelepels jam
  • zout
  • peper
  • 1 handje cress zoals tuinkers, rode kool cress

Instructies

  • Was de sla en snij of scheur in grove stukken. Doe de salade in een kom.
  • Snij de avocado in dunne plakjes, de nectarine in partjes, de komkommer door midden en in dunne plakjes, de puntpaprika in ringen en de druiven door midden. Voeg toe aan de sla.
  • Bak de pijnboompitten kort in een pan totdat ze mooi lichtbruin zijn. Voeg toe aan de salade. Strooi optioneel wat cress over de salade.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade, of laat iedereen zijn eigen dressing naar smaak toevoegen op tafel.

Kidsproof tips

  • Sla hoef ik bij de kids niet mee aan te komen, maar alle andere ingrediënten uit deze zomersalade vinden ze heerlijk. Ik geef ze daarom een eigen bakje met de salade ingrediënten. Die gaat gegarandeerd op! 

Voedingswaarden

Calorieën: 123kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische risotto met tuinbonen, doperwten en sperziebonen Risotto verde
Orzosalade met artisjok Vegetarische maaltijdsalade met orzo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling