Vegetarisch kerstdiner ideeën

Bij ons kerstdiner met de familie maak ik altijd het voorgerecht. Het liefst wil ik mijn familie laten zien hoe lekker het is om geheel vegetarisch te eten met kerst. En als ik dat mag doen met een lekker vegetarisch kerst voorgerecht, dan doe ik dat met heel veel liefde!

Vegetarische voorgerechten kerst; ook voor vleeseters

Mijn familie bestaat uit vleeseters. Het is dus altijd even zoeken naar lekkere vegetarische voorgerechten, die ook de goedkeuring van mijn vleesetende familie krijgen. Ik heb dus veel ervaring met kritische carnivoren. Gelukkig lukt het me ieder jaar weer om hen te verrassen met een lekker vegetarisch voorgerecht. Want wist je dat een vegetarisch kerstdiner ontzettend lekker is? Sterker nog, vegetarisch eten kan super veelzijdig en smaakvol zijn. Je moet alleen even weten hoe je lekker vegetarisch kunt koken. En daarvoor ben je hier op het juiste adres!

De lekkerste vegetarische voorgerechten kerst

1. Vegan bietentartaar

Vegan bietentartaar met edamame puree en tempeh kruimels
Vegan bietentartaar: een ideaal plantaardig voorgerecht voor kerst. Je maakt deze bietentartaar heel eenvoudig zelf met voorgekookte bietjes. De edamame puree en tempeh kruimels maken dit vegan feestje helemaal af en zorgen voor de nodige eiwitten.
Bekijk recept

2. Vegan taartje van koolrabi en appel

Vegan taartje van koolrabi en appel
Vegan taartje van koolrabi en appel. Wil je een makkelijk, smaakvol, verrassend, plantaardig en feestelijk voorgerecht op tafel zetten met kerst? Kijk dan niet verder en maak dit taartje van appel, koolrabi en vegan feta. Super makkelijk te meal preppen en een feestje op tafel.
Bekijk recept

3. Mini tarte tartin met gekarameliseerde ui

Vegetarische mini tarte tartin met gekarameliseerde ui
Maak super eenvoudig zelf deze tarte tartin met gekarameliseerde sjalotjes. Dit is een perfect voorgerecht voor kerst. Deze mini taartjes zijn makkelijk te maken en handig te meal preppen. Hou je niet van ui? Maak deze tarte tartin dan met cherrytomaat.
Bekijk recept

4. Caprese taartje

Caprese taartje
Dit capresetaart van tomaat, buffel mozzarella en zelfgemaakte pesto van verse basilicum is niet alleen een plaatje, maar ook een heerlijke smaakbom! Makkelijk om te maken en prachtig om te serveren met de feestdagen. Staat deze ook bij jou op het menu met kerst?
Bekijk recept

5. Vega pasteitje met zelfgemaakte ragout

Vegetarische pasteitjes met zelfgemaakte ragout
Deze vegetarische pasteitjes zijn een perfect voorgerecht voor kerst. De ragout is zelfgemaakt met champignons en broccoli. Deze vegetarische kerst topper is makkelijk om te maken en super handig om te meal preppen.
Bekijk recept

6. Bloemkoolsoep met bladerdeeg sterren

Bloemkoolsoep met bladerdeeg sterren
Bloemkoolsoep is een heerlijk romige vegetarische soep. Lekker als voorgerecht, of als hoofdgerecht met wat brood. De bladerdeeg sterren geven een feestelijk tintje aan de soep. Daarmee is deze bloemkoolsoep een heerlijk kerst voorgerecht.
Bekijk recept

7. Kerstkrans met spinazie, feta en champgnons

Kerst amuse: kerstkrans met spinazie, feta en kastanje champignons
Deze kerstkrans is een plaatje op tafel! Je maakt de krans van croissantdeeg en een vulling van spinazie, feta en kastanje champignons. De croissant ring snij je aan tafel aan en kun je met de hand eten. Een super origineel kerst borrelhapje, amuse of voorgerecht!
Bekijk recept

Ben je er nog niet uit? Of wil je meer inspiratie voor lekkere voorgerechten? Ik heb al mijn kerst voorgerechten in een handig overzicht gezet.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

kerst vegetarisch
Vegetarisch kerstdiner

Overzicht van de lekkerste vegetarische kerstrecepten

Ik heb een paar handige overzichten gemaakt van kerstrecepten, zodat je makkelijk je eigen menu kunt samenstellen.