Albert Heijn recept inspiratie

Dit taartje van koolrabi en appel maak ik al jaren als voorgerecht. Het is een recept dat ik ooit vond op de website van de Albert Heijn. Het is super makkelijk om te maken en heel verrassend van smaak. Ik besloot deze klassieker dit jaar om te toveren tot een lekker plantaardig voorgerecht voor kerst. En dat is super goed gelukt al zeg ik het zelf!

Ingrediënten voor een taartje van koolrabi appel

Voor dit lekkere kerst voorgerecht heb je maar 7 ingrediënten nodig:

  • 2 koolrabi’s
  • 3 appels
  • 230 gram vegan feta
  • 30 gram plantaardige boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theelepel ahorn siroop
  • zout
  • peper
  • citroensap
Vegan kerst voorgerecht
Vegan taartje van koolrabi en appel

Voorgerecht meal preppen

Dit recept is het lekkerst als je het ter plekke bakt in de oven en meteen uitserveert. De vegan feta is dan lekker knapperig. Je kunt alle losse laagjes wel alvast heel makkelijk vooraf klaarmaken. Zo heb je er tijdens het kerstdiner weinig werk meer aan. De koolrabi kun je schillen, snijden en koken en bewaar je in een afsluitbare bak in de koelkast. De appel kun je snijden en besprenkelen met citroensap. Bewaar deze ook in de koelkast. De feta kun je ook alvast kruiden en bewaren in een afsluitbaar bakje.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegan kerstmenu

Ben je op zoek naar meer lekkere gerechten die je deze kerst kan serveren? Bekijk dan eens onderstaande recepten!

Vegan pompoen Wellington
Pompoen Wellington: een vegan twist op de klassieke Beef Wellington. Met dit lekkere recept tover je een prachtig plantaardig gerecht op je kersttafel. De Wellington is gevuld met pompoen, champignons en spinazie.
Bekijk recept
Vegan rosti scramble
Vegan rosti scramble: het makkelijke en plantaardige alternatief voor rosti rondjes. Rosti scramble kan namelijk niet mislukken, rosti rondjes wel. Je maakt de rosti heel eenvoudig met aardappels en ui. Een perfect bijgerecht voor kerst.
Bekijk recept
Romige vegan polenta
Romige vegan polenta: polenta is een heerlijk glutenvrij alternatief voor aardappelpuree. Het wordt vaak gegeten in Noord-Italie en Oostenrijk. Dit recept is helemaal plantaardig en dus perfect voor een vegan maaltijd.
Bekijk recept
Hele bloemkool uit de oven
Hele bloemkool uit de oven: een plaatje om te serveren en een genot om te eten. Het staat zo op tafel, want de oven doet het werk!
Bekijk recept

Meer vegetarische voorgerechten voor kerst

Caprese taartje
Dit capresetaart van tomaat, buffel mozzarella en zelfgemaakte pesto van verse basilicum is niet alleen een plaatje, maar ook een heerlijke smaakbom! Makkelijk om te maken en prachtig om te serveren met de feestdagen. Staat deze ook bij jou op het menu met kerst?
Bekijk recept
Vegan bietentartaar met edamame puree en tempeh kruimels
Vegan bietentartaar: een ideaal plantaardig voorgerecht voor kerst. Je maakt deze bietentartaar heel eenvoudig zelf met voorgekookte bietjes. De edamame puree en tempeh kruimels maken dit vegan feestje helemaal af en zorgen voor de nodige eiwitten.
Bekijk recept
Bloemkoolsoep met bladerdeeg sterren
Bloemkoolsoep is een heerlijk romige vegetarische soep. Lekker als voorgerecht, of als hoofdgerecht met wat brood. De bladerdeeg sterren geven een feestelijk tintje aan de soep. Daarmee is deze bloemkoolsoep een heerlijk kerst voorgerecht.
Bekijk recept
Vegetarische mini tarte tartin met gekarameliseerde ui
Maak super eenvoudig zelf deze tarte tartin met gekarameliseerde sjalotjes. Dit is een perfect voorgerecht voor kerst. Deze mini taartjes zijn makkelijk te maken en handig te meal preppen. Hou je niet van ui? Maak deze tarte tartin dan met cherrytomaat.
Bekijk recept

Kerstdiner ideeën

Wil je een vegetarisch kerstmenu maken en heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst recepten:

Vegan kerst voorgerecht
Vegan taartje van koolrabi en appel

Vegan taartje van koolrabi en appel

Vegan taartje van koolrabi en appel. Wil je een makkelijk, smaakvol, verrassend, plantaardig en feestelijk voorgerecht op tafel zetten met kerst? Kijk dan niet verder en maak dit taartje van appel, koolrabi en vegan feta. Super makkelijk te meal preppen en een feestje op tafel.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
GangVoorgerecht
KeukenHollands
TrefwoordKerst, Vegan, Voorgerecht
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 2 koolrabi
  • 3 appel
  • 230 gram vegan feta
  • 30 gram plantaardige boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theelepel ahorn siroop
  • zout
  • peper
  • citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenrooster met bakpapier klaar.
  • Schil de koolrabi en snij de bovenkant en onderkant eraf. Snij de koolrabi in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Kook de plakken in ongeveer 8-10 minuten in een pan kokend water gaar. Giet af en zet apart.
  • Was de appels en snij in plakken van ongeveer 0,3 cm dik. Besprenkel de appel met citroensap, zodat ze niet bruin worden.
  • Meng de boter met de vegan feta. Snij de blaadjes van de rozemarijn fijn en roer door het fetamengsel. Voeg de ahornsiroop toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 4 plakken koolrabi op het bakpapier en strooi er wat zout en peper op. Schep een eetlepel fetamengsel op iedere plak koolrabi en leg vervolgens 2 plakken appel op ieder stapeltje.
    Leg hier weer een plak koolrabi op, bestrooi met zout en peper en schep een eetlepel fetamengsel erop. Dan weer 2 plakken appel, een plak koolrabi, zout en peper, fetamengsel en dek af met 1 plak appel.
    Schuif het ovenrooster in de oven en bak 10 minuten in de oven. Garneer met wat verse rozemarijn.

Kidsproof tips

  • Gekookte koolrabi lijkt qua smaak een beetje op bloemkool. Dit kunnen kinderen dus best lekker vinden. De appeltjes worden lekker zoet in de oven. 
  • Is feta een probleem? Gebruik dan (vegan) roomkaas in plaats van feta. 
  • De verse rozemarijn kun je vervangen door gedroogde rozemarijn. Die zijn wat minder zichtbaar. Dat kan fijn zijn voor eten met kinderen ;).Â