Albert Heijn recept inspiratie
Dit taartje van koolrabi en appel maak ik al jaren als voorgerecht. Het is een recept dat ik ooit vond op de website van de Albert Heijn. Het is super makkelijk om te maken en heel verrassend van smaak. Ik besloot deze klassieker dit jaar om te toveren tot een lekker plantaardig voorgerecht voor kerst. En dat is super goed gelukt al zeg ik het zelf!
Ingrediënten voor een taartje van koolrabi appel
Voor dit lekkere kerst voorgerecht heb je maar 7 ingrediënten nodig:
- 2 koolrabi’s
- 3 appels
- 230 gram vegan feta
- 30 gram plantaardige boter
- 1 takje rozemarijn
- 1 theelepel ahorn siroop
- zout
- peper
- citroensap
Voorgerecht meal preppen
Dit recept is het lekkerst als je het ter plekke bakt in de oven en meteen uitserveert. De vegan feta is dan lekker knapperig. Je kunt alle losse laagjes wel alvast heel makkelijk vooraf klaarmaken. Zo heb je er tijdens het kerstdiner weinig werk meer aan. De koolrabi kun je schillen, snijden en koken en bewaar je in een afsluitbare bak in de koelkast. De appel kun je snijden en besprenkelen met citroensap. Bewaar deze ook in de koelkast. De feta kun je ook alvast kruiden en bewaren in een afsluitbaar bakje.
Vegan kerstmenu
Ben je op zoek naar meer lekkere gerechten die je deze kerst kan serveren? Bekijk dan eens onderstaande recepten!
Meer vegetarische voorgerechten voor kerst
Kerstdiner ideeën
Wil je een vegetarisch kerstmenu maken en heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst recepten:
Vegan taartje van koolrabi en appel
Ingrediënten
- 2 koolrabi
- 3 appel
- 230 gram vegan feta
- 30 gram plantaardige boter
- 1 takje rozemarijn
- 1 theelepel ahorn siroop
- zout
- peper
- citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenrooster met bakpapier klaar.
- Schil de koolrabi en snij de bovenkant en onderkant eraf. Snij de koolrabi in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Kook de plakken in ongeveer 8-10 minuten in een pan kokend water gaar. Giet af en zet apart.
- Was de appels en snij in plakken van ongeveer 0,3 cm dik. Besprenkel de appel met citroensap, zodat ze niet bruin worden.
- Meng de boter met de vegan feta. Snij de blaadjes van de rozemarijn fijn en roer door het fetamengsel. Voeg de ahornsiroop toe en breng op smaak met zout en peper.
- Leg 4 plakken koolrabi op het bakpapier en strooi er wat zout en peper op. Schep een eetlepel fetamengsel op iedere plak koolrabi en leg vervolgens 2 plakken appel op ieder stapeltje. Leg hier weer een plak koolrabi op, bestrooi met zout en peper en schep een eetlepel fetamengsel erop. Dan weer 2 plakken appel, een plak koolrabi, zout en peper, fetamengsel en dek af met 1 plak appel. Schuif het ovenrooster in de oven en bak 10 minuten in de oven. Garneer met wat verse rozemarijn.
Kidsproof tips
- Gekookte koolrabi lijkt qua smaak een beetje op bloemkool. Dit kunnen kinderen dus best lekker vinden. De appeltjes worden lekker zoet in de oven.Â
- Is feta een probleem? Gebruik dan (vegan) roomkaas in plaats van feta.Â
- De verse rozemarijn kun je vervangen door gedroogde rozemarijn. Die zijn wat minder zichtbaar. Dat kan fijn zijn voor eten met kinderen ;).Â
Review