Vegetarische Aziatische wraps
Op zoek naar een lekker en vegetarisch wrap recept? Dan moet je deze Aziatische wraps met vegetarische wokstukjes en groente zeker eens proberen! De wraps zijn heerlijk gevuld met vegetarische stukjes, sperziebonen en gegrilde paprika. Verder heb ik de Aziatische wraps nog gegarneerd met taugé en sojaboontjes. Tot slot maakt de zelfgemaakte dressing en het hoisinsausje de wraps helemaal af. Een verrassende vegetarische maaltijd om je vingers bij af te likken!
Een maaltijdfeestje met vegetarische wraps
Ik ben enorme fan van wraps! Je kunt ze vullen met wat je maar wilt en het is altijd een succes bij ons aan tafel. Ook kun je gemakkelijk ieder z’n eigen wrap laten vullen. Zet bijvoorbeeld allerlei bakjes en schaaltjes met ingrediĂ«nten op tafel en maak er een gezellig maaltijd feestje van!
Wraps met Aziatische vulling
Eerder maakte ik wraps met sperziebonen en avocadodressing en vegan wraps met linzen, sperziebonen en chipotlemayo. Beide heerlijke TexMex gerechten waarbij de wraps o.a. zijn gevuld met sperziebonen. Dit keer wilde ik mijn wraps ook vullen met sperziebonen, maar heb ik er een andere twist aan gegeven. Ik heb gekozen voor wraps met een Aziatische vulling! Ik vul ze met sperziebonen, gegrilde paprika en vegetarische wokstukjes. De wokstukjes als vleesvervanger maken deze maaltijd helemaal compleet! Ze geven de Aziatische wraps een lekkere bite en maken deze maaltijd een stuk voedzamer en rijker aan eiwitten. Je kunt de vegetarische wokstukjes eventueel vervangen door plantaardige stukjes of een andere vleesvervanger naar keuze.
Griekse yoghurtdressing zelf maken
Om de wraps helemaal af te maken, serveer ik er een zelfgemaakte Griekse yoghurtdressing bij. Het recept hiervoor is super snel en eenvoudig!
Ingrediënten Griekse yoghurtdressing:
- 100 gram Griekse yoghurt of een vegan alternatief
- verse koriander of peterselie
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
Het is een kwestie van de knoflook en koriander fijn snijden en door de yoghurt roeren. Hierna voeg je een klein beetje olijfolie toe en breng je het geheel op smaak met zout en peper. Voilá! Een heerlijke frisse dressing om de Aziatische wraps mee af te toppen!
Je kunt er eventueel ook een zoetzure saus bij te serveren. Deze maak je heel gemakkelijk zelf! Check hieronder het recept voor zelfgemaakte zoetzure saus:
Recepten uit de Aziatische keuken
Op zoek naar meer vegetarische gerechten uit de Aziatische keuken? Dan heb ik een heleboel lekkere recepten voor je! Mijn website staat er vol mee. Ik zal je hieronder een aantal voorbeelden geven die ik je zeker aan kan raden!
Aziatische wraps met vegetarische stukjes
Ingrediënten
- olijfolie
- 360 gram vegetarische wokstukjes of gegrilde stukjes
- 500 gram sperzieboon
- 2 paprika
Dressing
- 100 gram Griekse yoghurt of een vegan alternatief
- verse koriander of peterselie
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
Overig
- 8 medium (volkoren) wraps
- 4 eetlepels hoisinsaus alternatief: zoetzure chilisaus
- 240 gram taugé
- 180 gram sojaboontjes alternatief: peultjes
Instructies
- Dop de boontjes en snij doormidden. Doe de boontjes in een pan met kokend water en kook de boontjes ongeveer 5 minuten. Giet af en spoel goed af met ijskoud water. Zet de boontjes even apart.
- Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de vegetarische stukjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Haal de stukjes uit de pan en doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan. Was de paprika en snij in reepjes. Bak de paprika ongeveer 8 minuten in de pan.
- Maak de dressing. Schil de knoflook en snij fijn. Roer door de yoghurt. Hak de koriander fijn en roer door de yoghurt. Voeg een klein beetje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de wraps 1 voor 1 in een pan, of verwarm ze tegelijk in de magnetron.
- Nu is het tijd om de wraps te vullen. Smeer een eetlepel hoisinsaus op de wrap. Verdeel wat wokstukjes. sperziebonen, sojaboontjes, paprika en tauge over de wrap. Doe wat dressing op de wrap en klaar! Je kunt de wrap oprollen of opvouwen als een fajita envelop. Het recept is voor 2 wraps per persoon. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- Laat je kinderen zelf hun vulling voor de wrap kiezen. Het leukste is om alle ingredienten in verschillende bakjes op tafel te zetten. Ik laat ze meestal kiezen uit 2 of 3 toppings, zodat ik zeker weet dat ze wat binnen krijgen. Wat ze kiezen mogen ze zelf weten. Zo kunnen de kids zelf pakken wat ze lekker vinden.Â
- Serveer eventueel wat rauwkost waarvan je zeker weet dat je kind het lekker vindt. Bij ons doen tomaat, komkommer en mais het goed.Â
Review