Italiaanse keuken
Ik ben gek op Italië! Zowel als vakantieland als om de heerlijke keuken die ze hebben. Je mag me voor alles wakker maken. Van pizza tot aan pasta en dus ook voor een salade caprese. Vaak bestaan de lekkerste gerechten uit weinig ingrediënten, maar dan wél van goede kwaliteit.
Waar komt salade caprese vandaan?
Deze salade wordt in Italië ‘Insalata Caprese’ genoemd en kent zijn oorsprong op het eiland Capri. Het eiland staat bekend om zijn heerlijke tomaten, mozzarella en citroenen. En is het je weleens opgevallen dat de salade de kleuren heeft van de Italiaanse vlag?
Ingrediënten
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 tomaten
- 1 handje verse basilicum
- 1-2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
En zo maak je het
Was de tomaten en snij ze in plakjes. Deze leg je op een groot bord. Hier overheen scheur je de buffelmozzarella in grove stukken. Sprenkel de olijfolie erover en breng op smaak met wat peper en zout. Maak de salade af met basilicum blaadjes voor smaak én kleur.
Dressing
Om het recept zo puur mogelijk te houden maak ik alleen gebruik van olijfolie. Ik hou ervan om producten van goede kwaliteit te gebruiken, zowel voor wat betreft oliën als azijn. Je kan natuurlijk ook een beetje balsamico azijn toevoegen of een lekkere pesto erbij maken.
Meer caprese inspiratie
Traditionele salade caprese
Ingrediënten
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 tomaten
- 1 handje verse basilicum
- 1-2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Was de tomaten en snij in plakken. Leg op een groot bord.
- Scheur de buffel mozzarella in grove stukken en verdeel over de tomaten.
- Sprenkel olijfolie over de tomaten en mozzarella en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse basilicum blaadjes.
Kidsproof tips
- De basilicumblaadjes kun je apart serveren
- Mijn kids zijn niet zo’n fan van rauwe mozzarella (wel van gesmolten mozzarella op pizza :)). Ik geef ze vaak een bakje rauwkost met tomaat, paprika en komkommer, als wij caprese salade eten.
Review