Dit (bij)gerecht bewijst dat een lekker recept niet moeilijk hoeft te zijn! Gegrilde romanesco uit de oven met een heerlijke dressing. De tahini dressing die ik heb gebruikt in dit recept, heb ik gezien bij Tothemoen. Zij gebruikt deze over gegrilde bloemkool. Dat wilde ik ook eens proberen. En ik kan je vertellen: deze dressing is echt ontzettend lekker! Ik heb altijd wel een potje tahini in de koelkast staan. Ik vind het namelijk ook heerlijk om zelf hummus te maken en daar heb je dit ingrediënt ook voor nodig!
Wat is romanesco?
Deze groene groente lijkt een kruising tussen broccoli en bloemkool. Het wordt ook wel ‘groene torentjesbloemkool’ genoemd. Persoonlijk vind ik romanesco een stukje culinairder klinken. Deze groente zit lekker vol met vitamine C en smaakt net even wat frisser en zoeter dan bloemkool. Wat mij betreft een blijvertje!
Ingrediënten
- 1 romanesco
- olijfolie
- zout
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tahini (sesampasta)
- 2 theelepels mosterd
- theelepel ahornsiroop
- eetlepel citroensap
- teentje knoflook
Meer receptinspiratie
Gegrilde romanesco uit de oven met tahini dressing
Ingrediënten
- 1 romanesco
- olijfolie
- zout
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tahini sesampasta
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de romanesco en snij in roosjes. Verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de romanesco 20 minuten in de oven.
- Maak intussen de tahin dressing door de olijfjolie met de tahini mosterd, ahornsiroop, citroensap en een fijn gesneden teentje knoflook te mengen.
- Haal de bloemkool uit de oven en besprenkel met de tahini dressing.
Kidsproof tips
- Niet ieder kind zal de tahini dressing lekker vinden. Je kunt de romanesco zonder de dressing serveren voor je kind.
- Je kunt dit gerecht ook met bloemkool of broccoli maken in plaats van romanesco.Â
Review