Met een paar ingrediƫnten een lekkere en verrassende salade op tafel toveren? Dat kan! Deze romanesco salade is het bewijs. De combinatie van de knapperige romanesco, de friszure granaatappelpitjes en de zachte huttenkase gaan heel goed samen. Serveer deze salade als bijgerecht of als lunch. Probeer ook eens de gegrilde romanesco als bijgerecht, een smaakvolle verrassing!

Romanesco recept
Romanesco salade met huttenkase en granaatappelpitjes

Ingrediƫnten

  • 1 romanesco
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram huttenkase
  • 0,5 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 80 gram granaatappelpitjes
  • 1 handje zonnebloempitten
  • 40 gram rozijnen
  • zout
  • peper

Romanesco salade meal preppen

Deze salade is heel goed vooraf klaar te maken. Kook de romanesco kort in kokend water. Giet daarna af met ijskoud water. Als de romanesco volledig is afgekoeld kun je deze in de koelkast bewaren. De dressing van huttenkase kun je alvast bereiden en in een bakje in de koelkast bewaren. Snij de ui fijn en bewaar tevens in een (afgesloten!) bakje in de koelkast. Wanneer je de salade wilt serveren hoef je de ingrediƫnten alleen nog maar even samen te voegen in een mooie schaal.

Meer recepten met romanesco

Ovenschotel met romanesco en aardappelschijfjes
Deze vegetarische ovenschotel met romanesco en aardappelschotel is het ideale comfort food. De romanesco kun je trouwens prima vervangen door broccoli of bloemkool. Een lekker romige ovenschotel met een krokant korstje.
Bekijk recept
Orzo met romanesco
Deze orzo met romanesco is een hele simpele, maar super smaakvolle vegetarische maaltijd. De romanesco bak je in de oven en wordt heerlijk romig van smaak. En orzo, tja, dat is gewoon sowieso ontzettend lekker!
Bekijk recept
Orzo met romanesco
Deze orzo met romanesco is een hele simpele, maar super smaakvolle vegetarische maaltijd. De romanesco bak je in de oven en wordt heerlijk romig van smaak. En orzo, tja, dat is gewoon sowieso ontzettend lekker!
Bekijk recept

Romanesco salade met huttenkase en granaatappelpitjes

Romanesco salade met huttenkase en granaatappelpitjes. Dit is een super smaakvol en verrassende salade. De huttenkase zorgt voor een frisse twist en de nodige eiwitten.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangBijgerecht
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordGegrilde groente, Huttenkase, Salade
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 romanesco
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram huttenkase
  • 0,5 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 80 gram granaatappel
  • 1 handje zonnebloempitten
  • 40 gram rozijnen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de romanesco en snij in roosjes. Doe in een pan met kokend water en blancheer 4 minuten. Giet af met ijskoud water.
  • Meng de huttenkase met de mosterd, fijn gesneden knoflook, zout en peper.
  • Snij de rode ui fijn.
  • Doe de romanesco in een saladekom. Roer de huttenkase dressing erdoor. Garneer met de granaatappelpitjes, rode ui, zonnebloempitten en rozijnen.

Kidsproof tips

  • Dit is iets dat je zeker kunt proberen met je kind. Je kunt de toppings, zoals de zonnebloempitten, granaatappelpitjes en rozijnen apart serveren.Ā 
Romanesco recept
Romanesco salade met huttenkase en granaatappelpitjes

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99