Lekker recept voor risotto met knolselderij

Risotto is mijn favoriete gerecht. Het romige en toch knapperige van de rijst. En de oneindige variatiemogelijkheden. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik heb inmiddels dan ook al heel veel risotto recepten ontwikkeld. Een risotto met knolselderij had ik nog niet, dus daar heb ik verandering in gebracht!

Risotto met verstopte groente

De knolselderij heb ik geraspt. Dit zorgt ervoor dat het vrijwel onzichtbaar is in de risotto. Dat maakt deze risotto ideaal om met kinderen te eten (laat wel de blauwe kaas achterwege). De knolselderij geeft wel een heerlijke smaak aan de risotto. Knolselderij smaakt namelijk nootachtig. Dat combineert heerlijk met de hazelnootolie, pistachenoten en blauwe kaas.

Ingredienten voor risotto met knolselderij

Je hebt helemaal niet veel ingredienten nodig om deze risotto te maken. Doe deze boodschappen in je mandje:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 2 eetlepels hazelnootolie of walnootolie
  • 1 ui
  • 1Ā knolselderij
  • 320 gram risotto rijst
  • 1250 ml paddenstoelen bouillon
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 75 gram blauwe kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 handje pistache noten

Meer vegetarische risotto recepten

Ik schreef al eerder dat risotto mijn favoriete maaltijd is. Ben je benieuwd naar een paar andere risotto toppers? Probeer dan een van deze gerechten:

Risotto met pastinaak en kastanje champignons
Risotto met pastinaak en kastanje champignons: Hou je van risotto? Dan moet je deze risotto zeker proberen. De pastinaak geeft een lekker romige en nootachtige smaak aan het gerecht. Een perfect vegetarisch gerecht voor de herfst en winter.
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Risotto milanese is een van de bekendste Italiaanse risotto's. En ook meteen ƩƩn van de meest pure risotto's. Het heeft maar weinig ingrediƫnten. Less is more gaat echt op in dit traditionele Italiaanse gerecht. Deze vegetarische risotto staat binnen een half uur op tafel. Lekker met een salade.
Bekijk recept
De lekkerste pompoenrisotto
Zin in herfst op je bord? Deze vegetarische pompoenrisotto met salieboter is dan echt jouw perfecte bordje comfort food. Je maakt het met gegrilde pompoen uit de oven. Makkelijk en ontzettend lekker.
Bekijk recept

Knolselderij risotto met blauwe kaas

Ben je op zoek naar een lekker winters risotto recept? Dan moet je deze knolselderij risotto zeker proberen! De knolselderij zit verstopt tussen de risottorijst en geeft een lekker nootachtige smaak aan de risotto. Heerlijk in in combinatie me de blauwe kaas!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordKnolselderij, Risotto, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels hazelnootolie of walnootolie
  • 1 ui
  • 1 knolselderij
  • 320 gram risotto rijst
  • 1250 ml paddenstoelen bouillon
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 75 gram blauwe kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 handje pistache noten

Instructies

  • Verwarm de hazelnootolie in een hapjespan. Snij de ui fijn en bak 2 minuten in de olie.
  • Schil de knolselderij en rasp deze grof. Ik doe dit in de food processor. Dat gaat heel makkelijk en snel.
  • Voeg de rijst toe aan de ui en bak 2 minuten mee. Voeg nu ook de knolselderij toe en bak weer 2 minuten mee.
  • Voeg een scheut bouillon toe totdat de risotto 'onder water' staat. Roer goed door en laat de bouillon inkoken.
    Voeg steeds nieuwe bouillon toe als de bouillon is ingekookt. Doe dit todat de rijst gaar is. Dit duurt meestal 20-30 minuten.
  • Roer de creme fraiche, blauwe kaas en Parmezaanse kaas erdoor. Bewaar een beetje blauwe kaas en Parmezaan om te garneren.
  • Garneer met pistache noten, blauwe kaas en Parmezaan.

Kidsproof tips

  • Deze risotto kun je ook voorschotelen aan je kinderen. De blauwe kaas is misschien niet altijd een goed idee bij kinderen. Deze kun je vervangen door een andere kaassoort. Bijvoorbeeld zachte geitenkaas of gewoon geraspte kaas.Ā