Lekker vegetarisch pasta rode sausrecept
Ik ben gek op pasta! De kinderen ook, dus wij eten iedere week wel een paar keer pasta. Zelf hou ik ervan om niet iedere keer dezelfde pasta te eten, dus ik blijf experimenteren. Onlangs maakte ik deze pasta met rode saus van tomaat met vegetarische balletjes. We waren alle vier super enthousiast over de smaak, dus hij stond snel weer op tafel.
Hoe maak je pastasaus zonder pakjes en zakjes met tomaat?
Eigenlijk kook ik vrijwel altijd zonder pakjes en zakjes. Het is stiekem super makkelijk en zo weet je zeker dat je geen onnodige e-nummers binnen krijgt. Als ik een rode pastasaus maak, dan gebruik ik meestal tomatenblokjes uit blik en cherrytomaat. Cherrytomaat smaakt iets zoeter dan gewone tomaat en dat geeft een lekkere smaak aan de saus. Om de saus verder op smaak te brengen, gebruik ik een groente bouillonblokje, sojasaus, rode wijn en gedroogde Italiaanse kruiden, zout en peper. Super simpel! De rode wijn kun je overigens vervangen door een klein scheutje extra sojasaus en een scheutje balsamico azijn.
Hoe maak je deze pasta vegan?
Deze pasta met rode saus kun je heel eenvoudig vegan maken. Let erop dat je vegan balletjes koopt, in plaats van vegetarische balletjes. Dit staat op de verpakking aangegeven. Verder kun je de Parmezaanse kaas vervangen door geraspte vegan kaas, of edelgist vlokken.
Ingredienten voor pasta met rode saus en vega balletjes
Haal de volgende ingredienten in huis voor 4 personen, of doe ze via de receptkaart hieronder in je online winkelmandje.
- 320 gram volkoren pasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram vega(n) balletjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
- 500 gram cherrytomaat
- 100 ml rode wijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blokje groente bouillon
- 100-200 ml water
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- zout
- peper
- 75 gram (vegan) Parmezaanse kaas
Hoe maak je pasta kidsproof?
Deze pasta is al behoorlijk kidsproof. Je kunt nog een paar dingen doen om het extra kidsproof te maken. Allereerst kun je de balletjes apart bakken, zodat ze niet door de saus zitten, maar je ze apart kunt serveren. En ten tweede kun je de saus (als je de balletjes apart bakt) pureren. Zo zorg je ervoor dat er geen stukjes groente meer te zien zijn. Dit voorkomt vaak een hoop discussie aan tafel. Tot slot kun je de rode wijn vervangen door een scheutje donkere balsamico azijn en een extra scheutje sojasaus.
Meer vegetarische pasta recepten
Wil je vaker een vegetarische pasta eten? Probeer dan ook eens een van deze recepten:
Pasta met vega balletjes en rode saus
Ingrediënten
- 320 gram volkoren pasta
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram vega(n) balletjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
- 500 gram cherrytomaat
- 100 ml rode wijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blokje groente bouillon
- 100-200 ml water
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- zout
- peper
- 75 gram (vegan) Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze 2 minuten in de olie.
- Snij de balletjes in vieren. Doe de balletjes in de pan en bak 5-8 minuten tot ze mooi gaar zijn.
- Was de paprika en tomaat en snij in stukjes. Voeg toe paprika toe aan de ui en balletjes en bak 4 minuten mee.
- Blus af met de rode wijn en sojaus en laat een paar minuten pruttelen.
- Voeg de gesneden tomaat en de tomatenblokjes uit blik toe, samen met het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden. Voeg water toe totdat de saus een gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 30 minuten pruttelen op zacht vuur.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer door de saus.
- Garneer met (vegan) Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Dit is een heerlijk kidsproof pastarecept. Bak de balletjes eventueel apart en serveer apart van de pasta.Â
- Je kunt de pastasaus pureren voordat je de pasta toevoegt. Zo heb je een saus zonder stukjes, met veel verstopte groente.Â
Review