Super snel recept voor vega / vegan zomer pasta met courgette
Met warme zomerdagen wil ik graag licht en gezond eten. En dan wil ik ook nog eens niet te lang in de keuken staan. Dit recept voor zomer pasta met courgette is dan echt perfect. Een ideaal fris vega / vegan zomergerecht.
Lekker kidsproof recept voor zomer pasta met courgette
Dit recept voor pasta met courgette vonden mijn kinderen heerlijk. Normaal gesproken zijn ze niet zo’n fan van courgette. Maar dit keer vonden ze het lekker. Hoe kwam het dat mijn kinderen dit gerecht lekker vonden? Ik denk dat het kwam doordat ik de courgette geraspt had. Hierdoor is het wat minder herkenbaar als courgette. Bovendien gaat de geraspte courgette makkelijk op in de tagliatelle. Wil je meer kidsproof recepten? Bekijk dan mijn pagina met kidsproof recepten. Bij ieder recept geef ik een aantal tips om het gerecht succesvol te maken voor kinderen.
Vegan pastarecept
Dit recept is ook geschikt als je plantaardig eet. Je kunt kiezen of je gewone Parmezaanse kaas gebruikt, of een vegan geraspte kaas. Als alternatief kun je ook edelgist vlokken gebruiken in plaats van kaas.
Ingredienten voor makkelijke zomer pasta met courgette
Dit zomerse tagliatelle recept staat super snel op tafel. Je hebt er ook niet veel ingredienten voor nodig. Ik gebruikte voor 4 personen:
- 250 gram tagliatelle
- 1 soeplepel pastawater
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 mespuntje chilivlokken
- 4 courgettes
- 0,5 eetlepel citroensap
- 75 gram (vegan) Parmezaanse kaas
Meer lekkere vega en vegan zomer recepten
In de zomer is het heerlijk om frisse, lichte en makkelijke gerechten te eten. Ik geef je hieronder nog een paar lekkere vega / vegan zomer recepten.
Zomerse tagliatelle met geraspte courgette
Ingrediënten
- 250 gram tagliatelle
- 1 soeplepel pastawater
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 mespuntje chilivlokken
- 4 courgette
- 0,5 eetlepel citroensap
- zout
- peper
- 75 gram (vegan) Parmezaanse kaas
Instructies
- Was de courgettes en rasp deze. Ik doe dit met de food processor, maar het kan ook met een handrasp. Dat duurt alleen iets langer. Doe de rasp in een vergiet en laat even staan.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olijfolie. Voeg de chilivlokken toe en bak 5 minuten op laag vuur.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou een beetje pastawater apart.
- Voeg het pastawater toe aan het uimengsel. Voeg ook de citroensap toe.
- Giet de pasta af in het vergiet waarin de courgette rasp zit. Voeg de pasta en courgetterasp toe aan het uimengsel. Roer goed door en breng verder op smaak met zout en peper.
- Garneer met gerapste Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Dit pastarecept kun je gerust maken voor je kinderen. De courgette is geraspt en heeft daardoor een andere structuur dan wanneer je het in blokjes snijdt.Â
Review