Hoe maak je snelle vegan noedels?
De lekkerste noedelgerechten maak je zelf, met verse groente en een lekkere pindadressing zonder pakjes en zakjes. Ik ga altijd voor groente die ik toch al in huis heb. In dit geval was dat tauge en prei. Maar het kan ook met sperziebonen, peultjes, paprika, broccoli, kool en ga zo maar door. Dus haal je favoriete groente in huis, een pak noedels, tofu en wat ingredienten voor de dressing en maak deze snelle vegan noedels.
Pindadressing: Noedelsaus zonder pakjes en zakjes
De pindadressing maakt deze noedels helemaal af. Deze dressing maak ik met pindakaas, sojasaus, srirachasaus en dadelsiroop. Je kunt ook een andere zoetmaker gebruiken, zoals honing (niet vegan), ahornsiroop of agavesiroop.
Ingredienten voor snelle vegan noedels met pindadressing
Haal de volgende ingredienten in huis voor 2 personen:
- 125 gram volkoren noedels
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 3 preien ongeveer 800 gram
- 2 handjes tauge
- 250 gram knapperige tofublokjes voorverpakt, of zelfgemaakt. Ga hier naar het recept. Altneratief; een andere vleesvervanger, zoals vega kipstukjes.
Dressing
- 2 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel srirachasaus
- 1 eetlepel dadelsiroop of agavesiroop, ahornsiroop of honing (niet vegan)
Meer lekkere vegan Aziatische gerechten
Ben je gek op Aziatische gerechten? Maak dan ook eens een van deze vegan Aziatische recepten:
Snelle vegan noedels met pindadressing
Ingrediënten
- 125 gram volkoren noedels
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 3 preien ongeveer 800 gram
- 2 handjes tauge
- 250 gram knapperige tofublokjes voorverpakt, of zelfgemaakt. Ga hier naar het recept. Altneratief; een andere vleesvervanger, zoals vega kipstukjes.
Dressing
- 2 eetlepels pindakaas
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel srirachasaus
- 1 eetlepel dadelsiroop of agavesiroop, ahornsiroop of honing (niet vegan)
Instructies
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
- Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan.
- Snij de ui, knoflook en gember fijn en bak 2 minuten in de olie.
- Was de prei en snij in ringen. Voeg de prei toe aan de hapjespan. Bak de prei 4 minuten mee.
- Voeg ook de tauge toe en de gekookte noedels. Voeg ook de knapperige tofu toe.
- Maak intussen de noedelsaus. Meng de pindakaas, sojasaus, srirachasaus en dadelsiroop (of andere zoetmaker) in een schaaltje tot een egale saus. Voeg toe aan de noedels en roer goed door.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op noedels. De sliertjes en het sausje vinden ze heerlijk.Â
- Stem de groente af op jouw kind. De prei kun je eventueel iets langer bakken, zodat het wat zachter is. De prei en tauge zijn ook vervangbaar door andere groente. Denk aan stukjes gekookte wortel, paprika, champignon, spitskool.Â
- Je kunt eerst wat minder srirachasaus toevoegen aan de saus en proeven of het niet te pittig is. Achteraf wat extra spice toevoegen is makkelijker dan een pittig gerecht mild maken.Â
Hoe kun je pindadressing zelf maken?
Pindadressing maak je vrij eenvoudig zelf. Dat is goedkoper, lekkerder en duurzamer. Je maakt het met pindakaas, sojasaus, srirachasaus en dadelsiroop (of een andere zoetmaker, zoals ahornsiroop, agave siroop).
Welke groente zijn lekker in een noedelgerecht?
In noedelgerechten kun je ontzettend veel groente gebruiken. Denk aan prei, fijngesneden spitskool, witte kool of groene kool, gesneden komkommer, wortel, paprika, tauge, sperzieboon, peultjes, champignons en ga zo maar door.
Kun je pindadressing vervangen bij een pinda allergie?
Ja, als je een allergie hebt voor pinda’s, kun je de pindadressing vervangen door een andere dressing naar keuze, zoals een sesamdressing, sojadressing of een dressing op basis van zonnebloempitten of cashewnoten.
Review