Vegan noedels met miso dressing
Op zoek naar een heerlijk en gezond Aziatisch gerecht? Zoek niet verder! Portobello noedels met miso dressing zijn een heerlijke vegan optie boordevol smaak en voedingsstoffen. Met sappige en vlezige portobello champignons als de ster van het gerecht en een smaakvolle miso dressing om het af te maken, zul je zeker genieten van deze lichte en gezonde maaltijd.
Wat zijn portobello’s?
Portobello staat ook wel bekend als de ‘vlees van het woud’ paddenstoel. Het zijn een soort grote champignons. Ze zijn groot en vlezig van structuur. Portobello’s worden vaak gevuld gegeten, maar je kunt ze ook snijden, zoals in dit noedel gerecht. Ze hebben een hartige, umami-rijke smaak die goed samengaat met de miso dressing.
Smakelijke miso dressing voor vegan noedels
De miso dressing is het geheime wapen van dit gerecht. Miso is een gefermenteerde pasta op basis van sojabonen en staat bekend om zijn rijke umami-smaak. Gemengd met andere ingrediënten zoals sojasaus, sesamolie en dadelsiroop (of ahornsiroop of agave) vormt de miso dressing een smaakvolle en romige saus die de portobello noedels op smaak brengt en het gerecht naar een hoger niveau tilt.
Gezond en voedzaam Aziatisch recept
Naast het feit dat ze heerlijk smaken, zijn portobello noedels met miso dressing ook een gezonde en voedzame keuze. Portobello’s zijn een bron van vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Miso is ook rijk aan probiotica, wat goed is voor een gezonde darmflora. Door te kiezen voor volkoren noedels en het toevoegen van extra groente, krijg je nog meer vezels binnen.
Makkelijk vegan Aziatisch recept
Nog een geweldig aspect van dit gerecht is dat het eenvoudig te maken is. De dressing voor de noedels kun je van tevoren maken, zodat je alleen nog maar de portobello’s hoeft te bakken en noedels hoeft te koken.
Ingredienten voor vegan portobello noedels
Haal de volgende ingredienten in huis voor vegan portobello noedels voor 2 personen:
- 125 gram (volkoren) mie
- 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
- 2 cm gember
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 portobello’s
- 1 prei
Miso dressing
- 1 eetlepel misopasta
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel dadelsiroop of andere vegan zoetstof zoals ahornsiroop of agave siroop
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels sesamzaad
- zout
- peper
Meer lekkere vegan Aziatische recepten
Smaken deze noedels naar meer? Probeer dan ook eens een van mijn andere vegan Aziatische recepten.
Vegan portobello noedels met miso dressing
Ingrediënten
- 125 gram (volkoren) mie
- 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
- 2 cm gember
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 portobello's
- 1 prei
Miso dressing
- 1 eetlepel misopasta
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel dadelsiroop of andere vegan zoetstof zoals ahornsiroop of agave siroop
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels sesamzaad
- zout
- peper
Instructies
- Kook de mie klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Verwarm de olie in een hapjespan. Schil de gember, ui en knoflook en snij fijn. Bak de gember, ui en knoflook 3 minuten in de olie. Let op dat het vuur niet te hoog staat, anders verbrandt de knoflook en dat is niet lekker.
- Snij de portobello in reepjes. Snij de prei in ringen en was de preiringen.
- Voeg de portobello toe in de pan en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de prei ringen toe en bak nog eens 3 minuten.
- Maak intussen de dressing. Roer de misopasta, sojasaus, sesamolie, dadelsiroop, sesamzaadjes en water tot een gladde saus.
- Voeg de mie toe aan de groente en schenk de dressing erover. Meng goed en breng indien nodig op smaak met zout en peper en eventueel extra dressing ingredienten. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op noedels met zelfgemaakte dressings. Maar dat is natuurlijk niet succes gegarandeerd.Â
- Wil je je kind noedels leren eten? Voeg dan groente toe die hij/ zij sowieso lekker vindt. Bijvoorbeeld paprika, sperziebonen, broccoli.Â
- De dressing kun je eventueel apart serveren.Â
Review