Makkelijk recept voor vegan curry met broccoli
Curry is een heerlijke, veelzijdige maaltijd die je in veel verschillende variaties kunt maken. Van mild tot pittig, van vlees tot vegetarisch of vegan: er is voor ieder wat wils. In deze blog vind je een recept voor een heerlijke vegan curry met broccoli. Deze curry is vegan, dus zonder dierlijke producten.
Een romige curry met een milde, zoete smaak
Curry korma is een romige curry met een milde, zoete smaak. De broccoli geeft de curry een lekkere bite. Het recept is heel eenvoudig te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Vegan curry, zonder pakjes en zakjes
Deze curry is vegan, dus zonder dierlijke producten. Je maakt hem zelf met verse ingrediënten, dus je weet precies wat erin zit.
Een makkelijk en snel vegan curry recept
Deze curry is heel eenvoudig te maken en je hebt er maar een paar minuten werk aan. Het is dus perfect voor een doordeweekse avond of een gezellig etentje met vrienden.
Deze curry korma met broccoli is een heerlijke, vegan maaltijd die je snel en gemakkelijk kunt maken. Het is een perfect gerecht voor een doordeweekse avond of een gezellig etentje met vrienden.
Wil je het recept voor deze heerlijke curry korma met broccoli proberen? Je vindt het recept hieronder in de receptkaart.
Meer lekkere vegan curry recepten
Ben je gek op lekkere curry’s? Probeer dan ook eens een van deze recepten:
Curry korma met broccoli
Ingrediënten
- 300 gram basmati rijst
- 500 gram broccoli
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 cm gember
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
Currypasta
- 2 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1,5 theelepel garam masala
- 0,75 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel gemalen kardamon
- 0,25 theelepel kaneel
- 1 mespuntje chilivlokken
- 2,5 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
- 100 gram cashewnoten
- 50-100 ml water
Overig
- 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
- 400 ml kokosmelk ik gebruik light kokosmelk
- 0,5 blokje groente bouillon
- 0,5 citroen
Optioneel, om te garneren
- 2 handjes cashewnoten
- verse koriander
Instructies
- Kook of stoom de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar in kokend water. Spoel af met koud water. Zet apart. (NB. bewaar de steel van de broccoli , om later soep mee te maken of om te gebruiken in een roerbakgerecht).
- Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan. Schil de gember, ui en knoflook en snij fijn. Bak de gember, ui en knoflook in de olie op middenhoog vuur voor ongeveer 3 minuten.
- Was de paprika en snij in stukjes. Voeg toe aan de pan en bak 3 minuten.
- Doe de komijnzaad, koriander, garam masala, kurkuma, kardemon, kaneel, chilivlokken, tomatenpuree, zonnebloemolie, cashewnoten en water in een kruidenmaler of blender. Mix tot een egale pasta. Voeg eventueel extra water toe als de pasta te dik blijft en niet goed te mixen is.
- Doe de currypasta in de pan en voeg de kokosmelk toe. Voeg ook het bouillonblokje en sap van een halve citroen toe. Laat de curry 10 minuten pruttelen.
- Roer de broccoli door de currysaus. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Serveer de curry met de rijst.
Optioneel, om te garneren
- Bak de cashewnoten in wat zonnebloemolie goudbruin.Hak de korianderblaadjes fijn. Serveer de curry met de cashewnoten en korianderblaadjes.
Kidsproof tips
- Grote kans dat dit een succes recept wordt bij jouw kids. De meeste kinderen vinden de zachte smaak van curry heerlijk.
- Houdt jouw kind niet van broccoli? Maak de curry dan met bijvoorbeeld sperziebonen.Â
- Pureer de paprika door de saus. Serveer de broccoli (of sperziebonen) eventueel apart.Â
- Serveer de curry met wat rauwkost, om de dagelijkse vitamines binnen te krijgen.
Review