Vegan pasta al ragu: een smaakvolle klassieker, plantaardig gemaakt!
Ben je op zoek naar een heerlijke en voedzame veganistische maaltijd? Zoek dan niet verder dan deze vegan pasta al ragu! Dit gerecht is een smaakvolle twist op de klassieke Italiaanse ragu, met tofu en champignons in de hoofdrol. De romige saus is perfect om te serveren met je favoriete pastasoort en is bomvol groenten en eiwitten.
De voordelen van veganistisch koken
Veganistisch koken is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je gezondheid en het milieu. Plantaardige voeding is rijk aan voedingsstoffen en vezels, en bevat minder verzadigd vet dan dierlijke producten. Door minder vlees te eten, draag je bij aan een duurzamere wereld. Ik eet zelf niet volledig vegan, maar wel zo veel mogelijk. Met mijn website wil ik je laten zien hoe lekker het is om plantaardig te eten! Je hoeft echt niets in te leveren op je levensgeluk :).
Tofu: een veelzijdige plantaardige eiwitbron
Tofu is een perfect ingrediënt om te gebruiken in veganistische gerechten. Het is een plantaardige eiwitbron die neutraal van smaak is en zich gemakkelijk laat aanpassen aan verschillende recepten. In dit recept gebruik ik tofu om een heerlijke ‘vlees’-saus te maken.
Maak kennis met deze vegan pasta al ragu
Deze vegan pasta al ragu is super eenvoudig te maken en staat binnen 30 minuten op tafel.
Meer lekkere vegan pasta recepten
Smaakt deze pasta naar meer? Kijk dan ook eens op mijn speciale pasta pagina voor meer vega en vegan pastarecepten. Of probeer een van deze lekkere vegan toppers hieronder.
Vegan pasta al ragu
Ingrediënten
- 320 gram volkoren pasta
Tofu 'vlees'
- 375 gram tofu
- 250 gram champignon
- 2 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
- 2 eetlepel edelgistvlokken
Saus
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram wortel
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepel tijm gedroogd
- 250 gram cherrytomaat
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 ml water pasta kookvocht smaakt heel lekker!
- 1 blokje groente bouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Maak eerst het tofu ‘vlees’. Rasp de tofu en champignons met een handrasp, of in de foodprocessor of met een mandoline. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Sprenkel de olijfolie, zout en peper erover. Schuif in de oven en grill 5-10 minuten. Pas op dat het niet verbrandt!
- Snij de ui en knoflook fijn en rasp de wortel. Bak de ui, knoflook en wortel ongeveer 5 minuten in een hapjespan.
- Voeg balsamico azijn, sojasaus, tomatenpuree, tijm, gehalveerde cherrytomaat toe en bak nog eens 5 minuten.
- Haal de tofu uit de oven en bestrooi met de edelgistvlokken. Zet even apart.
- Blus af met tomatenblokjes, groente bouillon en water en laat 10 minuten pruttelen.
- Voeg de tofurasp toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Roer de pasta erdoor, of serveer de saus en pasta apart. Geniet ervan!
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op pasta met rode saus. Deze pasta viel ook goed in de smaak.
- Je kunt de saus eventueel pureren voordat je de geraspte tofu toevoegt.
- Ook kun je de geraspte tofu apart van de saus serveren.
Review