Marokkaanse soep
Harira is een super fijn vegetarisch gerecht! Het is een goed gevulde tomatensoep met Marokkaanse kruiden, linzen en kikkererwten. Ik at de Harira zelf voor het eerst toen we in Marokko op vakantie waren. In de lonelyplanet stond een restaurant getipt waar je een van de beste harira soepen kunt eten. Voor nog geen €1,- per persoon had je een grote kom soep, een hard gekookt ei en wat brood. En die euro was het meer dan waard. Wat een smaakexplosie!
Soep met peulvruchten
Omdat de harira soep goed gevuld is met peulvruchten, is het een super fijn vegetarisch gerecht, waarmee je je je dagelijkse dosis vitamine en mineralen met gemak binnen krijgt. Mijn zoontje vond de soep heerlijk.
Kidsproof soep
Ik kan me voorstellen dat niet ieder kind meteen enthousiast wordt bij deze soep, vanwege de ‘stukjes’ (kikkererwten en linzen). Niet gevreesd, je kunt de soep gewoon pureren tot een gladde soep en dan heb je een mooie kidsproof maaltijdsoep! Serveer eventueel met zelfgemaakte flat bread of een Turks brood. Eet smakelijk!
Meer vegetarische soep recepten
Liever een ander soepje? Je vindt alle foxilicious soepen op deze pagina. Voor het gemak heb ik mijn 10 favoriete vegetarische soepen voor je op een rij gezet.
Harira: Marokkaanse tomatensoep met kikkererwten en linzen
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 250 gram wortel
- 70 gram tomatenpuree uit blik
- 250 gram cherrytomaat
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 eetlepel ras el hanout (eventueel te vervangen door 1 tl kaneelpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma en 1 tl paprikapoeder
- 1 liter water
- 2 blokjes groente bouillon
- 240 gram kikkererwt uit blik, uitlekgewicht. Blik van 400 gram. Alternatief: 150 gram gedroogde kikkererwten. Laat de gedroogde erwten een nacht wellen in water en kook je daarna gaar.
- 130 gram linzen uit blik, uitlekgewicht. Blik van 200 gram
- zout
- peper
- olijfolie
- verse peterselie naar smaak
- verse koriander naar smaak
Optioneel, om te serveren
- (Turks) brood
Instructies
- Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan.
- Was de wortel en bleekselderij. Schil de ui, knoflook en wortel. Snij de ui en knoflook fijn. Snij de bleekselderij en wortel in dunne plakjes.
- Fruit de groenten in de olijfolie voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg de ras el hanout kruiden en de tomatenpurree toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
- Was de cherrytomaten en snij doormidden. Doe nu de tomatenblokjes, de cherrytomaat, het water en de bouillonblokjes erbij. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de kikkererwten en linzen toe. Voeg ook verse peterselie en koriander toe naar smaak. Laat nog even 5 minuten pruttelen op laag vuur.Voeg eventueel wat fijngesneden verse koriander en peterselie toe en laat deze lekker mee pruttelen
- Serveer eventueel met brood. Garneer de soep eventueel extra met verse peterselie en/of koriander.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen houden van soep, maar niet van stukjes. Dit los je heel simpel op door de soep te pureren. De soep blijft nog steeds even lekker!
Review