Deze pasta met bloemkool eet ik al jaren. Ik maakte het recept een keer per ongeluk; ik had nog een bloemkool liggen en had zin in pasta. Op de website van de Appie vond ik een geschikt recept. Ik paste het aan naar eigen inzicht en hij werd nóg lekkerder. Een perfecte snelle pasta voor een doordeweekse avond!
Comfort food
Waarom vind ik dit nou zo’n fijn recept? Allereerst omdat het eens iets anders is dan een pasta rode saus (wat ik overigens ook heerlijk vind!). Ten tweede passen de smaken echt perfect bij elkaar. De bloemkool, de knoflook, creme fraiche, basilicum en de pittige kaas; het lijkt wel alsof ze voor elkaar gemaakt zijn! Tot slot staat dit gerecht in 20 minuten op tafel, wat ik doordeweeks ook wel erg fijn vind. Kortom; ik raad ‘m aan! Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!
Ben je nou net als ik dol op bloemkool? Bekijk dan ook zeker even mijn top 10 van lekkerste recepten met bloemkool.
Pasta favorieten
Wij zijn thuis echte pasta fans. Mijn kinderen zijn bijvoorbeeld dol op lasagnes. Niet zo gek ook dat ik veel verschillende lasagnes op mijn website heb staan. Ik heb ooit tijdens een vakantie in Italië een kookworkshop gevolgd bij een Italiaanse dame. En daar heb ik echt de meest pure pasta ooit gemaakt en geproefd. Ben je benieuwd wat ik bedoel? Check dan zeker even het recept!
Ingrediënten pasta met bloemkool
- 1 bloemkool
- 320 gram pasta
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 125 ml creme fraiche
- 15 gram verse basilicum
- 100 gram geraspte kaas
- zout
- peper
Meer recepten met bloemkool
Snelle pasta met bloemkool, kaas en basilicum
Ingrediënten
- 1 bloemkool (ongeveer 600-800 gram roosjes)
- 320 gram pasta
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 125 ml creme fraiche light
- 15 gram verse basilicum
- 100 gram geraspte kaas Parmezaanse kaas of oude geraspte kaas
- zout
- peper
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af. Sprenkel wat olijfolie erover zodat de pasta’s niet aan elkaar blijven plakken en zet even apart.
- Was de bloemkool, verwijder de bladeren en de harde kern en snij in kleine roosjes. Blancheer de bloemkoolroosjes in een pan met kokend water voor ongeveer 5 minuten. De bloemkool is het lekkerst als ie nog knapperig is, maar net niet meer rauw. Giet de bloemkool af.
- Verwarm intussen wat olijfolie in een hapjespan en bak de bloemkoolroosjes een paar minuten. Voeg de fijn gesneden knoflook toe en bak deze kort mee. Roer de creme fraiche erdoor en voeg de pasta en de helft van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de basilicumblaadjes fijn en garneer de pasta hiermee, samen met de rest van de geraspte kaas. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- Pasta is altijd een goed idee met kinderen. Bloemkool, daar valt over te twisten. De één vindt het heerlijk en de ander wil er niks van weten.
- Deze pasta is ook heel lekker met broccoli, dus je kunt de bloemkool prima door broccoli vervangen. Let op dat je de broccoli iets korter blancheert, anders wordt ie erg slap en dat is zonde van de smaak.Â
Review