Eiersalade is heerlijk als vegetarisch broodbeleg. En het leuke van eiersalade is, dat je niet per se naar een voorverpakte salade in de supermarkt hoeft te grijpen. Want als je eieren in huis hebt, heb je binnen 10 minuten de lekkerste eiersalade op tafel staan. Super snel dus en heel makkelijk om te maken. Ik heb ook een heerlijk salade recept met avocado en ei op mijn website staan, deze moet zeker eens bekijken!

Ingrediënten voor de lekkerste eiersalade

Voor 6 porties eiersalade heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Te beginnen natuurlijk met eieren. Daarnaast heb je yogonaise, mosterd en kerriepoeder nodig. Dit zijn ingrediënten die je waarschijnlijk wel in je keukenkastje hebt staan. Heb je geen yogonaise? Je kunt ook kiezen voor 3/4 eetlepel mayonaise en 3/4 eetlepel yoghurt. (Je kunt yogonaise uiteraard ook zelf maken, mmm!)Je maakt de eiersalade af met wat verse basilicum, zout en peper. Ik had ook nog wat alfalfa in huis, dus die heb ik er ook over gedaan. Het resultaat: heerlijk!

Meer recepten met ei

Witte asperges met ei, oesterzam, aardappels en bearnaisesaus
Dit is een heerlijk vegetarisch aspergerecept. Het witte goud pronkt op het bord met een heerlijke romige, lichtzure bearnaisesaus. De asperges worden geserveerd met aardappels. De gegrilde oesterzwammen maken het helemaal af.
Bekijk recept
Rijst met roerei, komkommer en broccoli
Super simpel, maar ontzettend smaakvol. Dat is precies wat dit gerecht met roerei, komkommer, broccoli en rijst is. Een feestje op je bord. Dit vegetarisch gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en wil je absoluut een keer maken!
Bekijk recept
Asperge risotto met gepocheerd ei
Als je van asperges houdt, dan is deze risotto een absolute aanrader. Het gepocheerde eitje bovenop maakt het echt restaurantwaardig.
Bekijk recept

De lekkerste eiersalade

Eiersalade is het lekkerst als je het zelf maakt! Super simpel en de ingrediënten heb je vast al wel in huis. Krijg je visite voor lunch, brunch of ontbijt? Maak dan binnen 10 minuten deze eiersalade!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 7 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 9 minuten
KeukenFusion
TrefwoordEiersalade, Kidsproof, Vegetarisch
Porties6 porties

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1,5 eetlepel yogonaise
  • 0,5 theelepel grove mosterd
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • 10 stengels bieslook

Optioneel, om te garneren

  • 1 klein handje alfalfa

Instructies

  • Kook de eieren in 7-8 minuten in ruimkokend water gaar. Laat de eieren schrikken, spoel goed met koud water en leg ze even apart om verder af te koelen.
  • Meng de yogonaise, mosterd en kerriepoeder in een schaaltje. Ontdoe de eieren van de schil en prak de eieren fijn in het schaaltje. Breng op smaak met zout en peper.
  • Knip wat bieslook fijn boven de salade als garnering.
  • Garneer eventueel nog extra met wat alfalfa.

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak gek op ei. Dit is een perfect broodbeleg voor kids! Maal de salade eventueel extra fijn door te blenden of nog fijner te prakken. 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99