Deze aardappelsalade met pesto is heerlijk als bijgerecht. Lekker voor bij de BBQ, maar ook een homemade burger past hier heel goed bij. En laat ik nou een aantal heerlijke burger recepten voor je hebben! De bietenburger is een echt succesnummertje. En ook de linzenburger valt altijd goed in de smaak. Serveer deze aardappelsalade erbij en je hebt een verrassend lekkere maaltijd!
Ingrediënten aardappelsalade met pesto
- 600 gram krieltjes in schil
- yogonaise
- 4 eetlepels verse pesto
- 30 gram Parmezaanse kaas
- zout
- peper
Zelf pesto maken
Er gaat bij mij niks boven verse sausjes en dips. Het is super makkelijk om zelf pesto te maken en o zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig:
- 30 gram verse basilicum
- 20 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 75 ml olijfolie
- zout
- peper
Voor deze pesto heb ik gebruik gemaakt van pijnboompitten van KoRo. Bij KoRo kun je producten kopen in bulkverpakkingen. Ideaal voor mij, omdat ik natuurlijk erg vaak in de keuken sta. Maar wist je dat het ook een bewuste keuze is? Het is een stuk duurzamer om één grote verpakking te kopen, ten opzichte van meerdere kleine verpakkingen.
Tip: Deze pesto is ook heerlijk op een stokbroodje bij de borrel. Of door een simpele pasta.
Aardappelsalade met pesto
Ingrediënten
- 600 gram krieltjes in schil
- yogonaise
- 4 eetlepels verse pesto volgens mijn makkelijke recept, of koop een bakje verse pesto in de supermarkt.
- 30 gram Parmezaanse kaas
- zout
- peper
Instructies
- Was de aardappels. Heb je grote krieltjes? Snij ze dan doormidden. Kook de aardappels in 10 minuten gaar. Of stoom ze in ongeveer 15 minuten in de stoomoven. Giet af.
- Ga je voor zelfgemaakte verse pesto? Maak deze dan tijdens het koken van de aardappels.
- Roer de yogonaise door de pesto en schenk de pesto mayo over de aardappels. Breng op smaak met zout en peper en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Deze aardappelsalade is heerlijk voor kinderen. Snij de aardappels eventueel iets kleiner, zodat het makkelijk te eten is voor de kids.Â
- Zorg ervoor dat je de pesto goed fijn pureert, zodat je geen onnodige stukjes erin hebt zitten.Â
Review