Aardappelsalade met pesto

         Vegetarische aardappelsalade

Deze aardappelsalade met pesto is heerlijk als bijgerecht. Lekker voor bij de BBQ, maar ook een homemade burger past hier heel goed bij. En laat ik nou een aantal heerlijke burger recepten voor je hebben! De bietenburger is een echt succesnummertje. En ook de linzenburger valt altijd goed in de smaak. Serveer deze aardappelsalade erbij en je hebt een verrassend lekkere maaltijd!

Ingrediënten aardappelsalade met pesto

  • 600 gram krieltjes in schil
  • yogonaise
  • 4 eetlepels verse pesto 
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
Vegetarische aardappelsalade
Aardappelsalade met pesto

Zelf pesto maken

Er gaat bij mij niks boven verse sausjes en dips. Het is super makkelijk om zelf pesto te maken en o zo lekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig:

  • 30 gram verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 75 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Voor deze pesto heb ik gebruik gemaakt van pijnboompitten van KoRo. Bij KoRo kun je producten kopen in bulkverpakkingen. Ideaal voor mij, omdat ik natuurlijk erg vaak in de keuken sta. Maar wist je dat het ook een bewuste keuze is? Het is een stuk duurzamer om één grote verpakking te kopen, ten opzichte van meerdere kleine verpakkingen.

Tip: Deze pesto is ook heerlijk op een stokbroodje bij de borrel. Of door een simpele pasta.

Zelfgemaakte groene pesto
De lekkerste groene pesto maak je in een handomdraai zelf. Je hebt basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, olijfolie en knoflook nodig. Dat is het!
Bekijk recept
Pesto genovese zelfgemaakt
Vegetarische aardappelsalade

Aardappelsalade met pesto

Aardappelsalade met pesto: simpeler kan bijna niet, maar dit is een gerecht waar je heel blij van wordt. De aardappels kook je in schil en breng je op smaak met een goede verse pesto. Ideaal als bijgerecht bij de BBQ.
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 13 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Aardappelsalade, Avocadopesto, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 149kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 600 gram krieltjes in schil
  • yogonaise
  • 4 eetlepels verse pesto volgens mijn makkelijke recept, of koop een bakje verse pesto in de supermarkt.
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de aardappels. Heb je grote krieltjes? Snij ze dan doormidden. Kook de aardappels in 10 minuten gaar. Of stoom ze in ongeveer 15 minuten in de stoomoven. Giet af.
  • Ga je voor zelfgemaakte verse pesto? Maak deze dan tijdens het koken van de aardappels.
  • Roer de yogonaise door de pesto en schenk de pesto mayo over de aardappels. Breng op smaak met zout en peper en garneer met geraspte Parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • Deze aardappelsalade is heerlijk voor kinderen. Snij de aardappels eventueel iets kleiner, zodat het makkelijk te eten is voor de kids. 
  • Zorg ervoor dat je de pesto goed fijn pureert, zodat je geen onnodige stukjes erin hebt zitten. 

Voedingswaarde

Calories: 149kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 6g | Fat: 2g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 139mg | Potassium: 638mg | Fiber: 3g | Sugar: 1g | Vitamin A: 82IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 108mg | Iron: 1mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Vegetarische canneloni Lasagnerolletjes met ricotta en gegrilde courgette
5x waarom koken met seizoensgroente een goed idee is! Waarom koken met seizoensgroente een goed idee is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *