Eiersalade is heerlijk als vegetarisch broodbeleg. En het leuke van eiersalade is, dat je niet per se naar een voorverpakte salade in de supermarkt hoeft te grijpen. Want als je eieren in huis hebt, heb je binnen 10 minuten de lekkerste eiersalade op tafel staan. Super snel dus en heel makkelijk om te maken. Ik heb ook een heerlijk salade recept met avocado en ei op mijn website staan, deze moet zeker eens bekijken!
Ingrediënten voor de lekkerste eiersalade
Voor 6 porties eiersalade heb je slechts een paar ingrediënten nodig. Te beginnen natuurlijk met eieren. Daarnaast heb je yogonaise, mosterd en kerriepoeder nodig. Dit zijn ingrediënten die je waarschijnlijk wel in je keukenkastje hebt staan. Heb je geen yogonaise? Je kunt ook kiezen voor 3/4 eetlepel mayonaise en 3/4 eetlepel yoghurt. (Je kunt yogonaise uiteraard ook zelf maken, mmm!)Je maakt de eiersalade af met wat verse basilicum, zout en peper. Ik had ook nog wat alfalfa in huis, dus die heb ik er ook over gedaan. Het resultaat: heerlijk!
Meer recepten met ei
De lekkerste eiersalade
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1,5 eetlepel yogonaise
- 0,5 theelepel grove mosterd
- 0,5 theelepel kerriepoeder
- zout
- peper
- 10 stengels bieslook
Optioneel, om te garneren
- 1 klein handje alfalfa
Instructies
- Kook de eieren in 7-8 minuten in ruimkokend water gaar. Laat de eieren schrikken, spoel goed met koud water en leg ze even apart om verder af te koelen.
- Meng de yogonaise, mosterd en kerriepoeder in een schaaltje. Ontdoe de eieren van de schil en prak de eieren fijn in het schaaltje. Breng op smaak met zout en peper.
- Knip wat bieslook fijn boven de salade als garnering.
- Garneer eventueel nog extra met wat alfalfa.
Kidsproof tips
- Kinderen zijn vaak gek op ei. Dit is een perfect broodbeleg voor kids! Maal de salade eventueel extra fijn door te blenden of nog fijner te prakken.
Review