Vegetarische pasta met een twist
Dol op de Italiaanse keuken en op zoek naar een lekker vegetarisch pastarecept met een twist? Deze gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en buffel mozzarella kan ik je zeker aanraden!
Gnocchi is gemaakt van aardappel en tarwemeel. Dit maakt het een totaal andere pastasoort dan de reguliere pastasoorten zoals spaghetti, penne en macaroni. Een pasta met een twist dus!
Meer gnocchi recepten
Ben je net als ik gek op gnocchi? Dan heb ik hieronder een aantal absolute aanraders voor je op een rijtje gezet!
Gebakken gnocchi
Gnocchi bakken vind ik persoonlijk lekkerder dan koken. Door koken wordt de gnocchi wat vochtig en dat vind ik niet per sé lekker. Door de gnocchi te bakken krijgt deze een lekker knapperig korstje, super smaakvol!
Gnocchi met tuinbonen
Gnocchi in combinatie met tuinbonen is echt heerlijk! Tuinbonen zijn heerlijke groente die in het late voorjaar en de vroege zomer in het seizoen zijn. Tuinbonen zijn het lekkerst als je ze dubbel dopt. Ze komen in een grote peul. Als je de grote peul verwijdert, heb je de bonen enkel gedopt. De boon zit dan nog in een dun schilletje. Deze is wat bitter van smaak, maar je kunt de schil prima verwijderen. Blancheer de tuinbonen even en dan kun je het velletje verwijderen. Dit doe je door het velletje aan de ene kant in te snijden met een mes en vervolgens de boon uit de huls te drukken.
Zelfgemaakte pesto
Pesto is een heerlijke smaakmaker bij gebakken deze gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en mozzarella. Wist je dat je heel eenvoudig je eigen groene pesto kunt maken? Verse pesto is echt een stuk smaakvoller dan pesto uit een potje. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk en snel zelf te maken. Zeker het proberen waard dus!
Heb je geen tijd? Koop dan een portie kant en klare (biologische) verse pesto.
Gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en buffel mozzarella
Ingrediënten
- olijfolie
- 1000 gram gnocchi
- 150 gram tuinboon (enkel) gedopte
- 500 gram sperzieboon
- 250 gram cherrytomaten
- 100 gram verse pesto
- 130 gram buffel mozzarella
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en doe hierin de gnocchi. Bak de gnocchi in ongeveer 12-15 minuten mooi goudbruin.
- Dop intussen de sperziebonen en kook ze 5 minuten in kokend water. Giet af en leg de boontjes in een bak met koud water. Hierdoor garen ze nog wat na en houden ze hun mooie felle kleur.
- Blancheer de tuinbonen 2 minuten in kokend water. Dubbeldop daarna de bonen. Dit doe je door een scheurtje te maken in de huls van de boon en daarna de boon eruit te drukken.
- Snij de cherrytomaat doormidden en doe ze bij de gnocchi. Roer ook de pesto erdoor en bak de gnocchi nog eens een paar minuten. Roer de sperziebonen en de tuinbonen erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Scheur de buffel mozzarella in stukjes en leg bovenop de pasta. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Kids zijn vaak gek op gnocchi
- Zijn deze groente bij jouw kind geen favoriet? Voel dan gerust de ruimte om andere groente te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan paprika, broccoli of courgette.Â
Review