Lekker vegetarisch recept met orzo en champignons
Wow dit is echt een top recept al zeg ik het zelf! Het was een probeersel. Ik had het recept al een tijdje in mijn hoofd en gelukkig is de uitvoering heel goed geslaagd! Deze vegetarische pasta met champignons en emmentaler komt zeker vaker op het menu!
Wat is orzo?
Voor als je nog niet eerder orzo hebt gegeten: orzo is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Je kunt het op verschillende manieren bereiden. Ik gebruik het vaak als vervanger van risottorijst. Het voordeel van orzo is dat het iets sneller gaar is dan arboriorijst. Je kunt het ook gebruiken in een maaltijdsalade. In dit recept gebruikte ik de orzo als risottorijst. Een orzotto dus.
Champigon en balsamicoazijn: een top combinatie!
De champignons zijn geblust met balsamicoazijn en mosterd en dat geeft een super lekkere smaak aan de champi’s. Wat emmentaler en creme fraiche erbij en je hebt een perfecte maaltijd!
Snel recept voor vega pasta van orzo met champignons
Deze orzo met champignons heeft het allemaal: makkelijk, lekker, snel, vegetarisch, wat wil je nog meer? Het staat binnen 15 minuten op tafel en je likt je vingers erbij af.
Ingredienten voor orzo met champingons
Haal de volgende ingredienten in huis voor orzo met champignons voor 4 personen:
- 30 gram pijnboompitten
- olijfolie
- 20 gram roomboter of plantaardig alternatief
- 800 gram champignon
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels donkere balsamicoazijn
- 2 theelepel mosterd
- 320 gram orzo
- 2 blokjes paddenstoelen bouillon + 1liter kokend water
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 125 gram creme fraiche of plantaardig alternatief
- 100 gram Emmentaler kaas of plantaardig alternatief
- verse peterselie
- zout
- peper
Meer vegetarische orzo recepten
Ik ben gek op orzo. Het is een heerlijke kleine pastasoort waar je veel mee kunt. Wil jij ook vaker met orzo koken? Probeer dan ook eens een van deze recepten:
Orzo met champignons en emmentaler
Ingrediënten
- 30 gram pijnboompitten
- olijfolie
- 20 gram roomboter of plantaardig alternatief
- 800 gram champignon
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels donkere balsamicoazijn
- 2 theelepel mosterd
- 320 gram orzo
- 2 blokjes paddenstoelen bouillon + 1liter kokend water
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 125 gram creme fraiche of plantaardig alternatief
- 100 gram Emmentaler kaas of plantaardig alternatief
- verse peterselie
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Doe in een bakje en zet apart.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie en de roomboter in een hapjespan.Snij de ui en knoflook en bak in de pan. Snij de champignons in partjes en bak ongeveer 5 minuten mee in de pan.
- Blus de paddenstoelen af met balsamicoazijn en de mosterd. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Voeg nu de orzo en de helft paddenstoelen bouillon toe. Kook de orzo gaar in de bouillon. Voeg steeds een scheutje bouillon toe als de orzo droogkookt, zodat de orzo onder water staat. Kook de orzo in ongeveer 10 minuten al dente en zorg dat de bouillon is opgenomen.
- Roer de geraspte Emmentaler en de creme fraiche erdoor. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper. Wil je nog meer smaak aan het gerecht? Voeg dan nog een scheutje balsamico azijn toe.
- Garneer met wat verse peterselie en de pijnboompitten.
Kidsproof tips
- Met deze orzo kun je ook je kids blij maken!
- Geen champignon fans thuis? Je kunt dit recept ook maken met courgette, of geroosterde cherry tomaten.Â
Review