Vegetarische Aziatische wraps

Op zoek naar een lekker en vegetarisch wrap recept? Dan moet je deze Aziatische wraps met vegetarische wokstukjes en groente zeker eens proberen! De wraps zijn heerlijk gevuld met vegetarische stukjes, sperziebonen en gegrilde paprika. Verder heb ik de Aziatische wraps nog gegarneerd met taugé en sojaboontjes. Tot slot maakt de zelfgemaakte dressing en het hoisinsausje de wraps helemaal af. Een verrassende vegetarische maaltijd om je vingers bij af te likken!

Vegetarische wraps
Aziatische wraps met vegetarische stukjes

Een maaltijdfeestje met vegetarische wraps

Ik ben enorme fan van wraps! Je kunt ze vullen met wat je maar wilt en het is altijd een succes bij ons aan tafel. Ook kun je gemakkelijk ieder z’n eigen wrap laten vullen. Zet bijvoorbeeld allerlei bakjes en schaaltjes met ingrediĂ«nten op tafel en maak er een gezellig maaltijd feestje van!

Vegetarische wraps met gegrilde pompoen, linzen en guacamole
Een heerlijke Tex Mex maaltijd met gegrilde pompoen, linzen en guacamole. Deze wraps kun je zowel warm als koud eten. Heerlijk voor de herfst en winter. Serveer de tortilla's als monkey platter en laat iedereen z'n eigen tortilla samen stellen.
Bekijk recept
Mexicaanse monkey platter
Tex Mex eten is altijd een feestje! Veel kleur en smaakexplosies op je bord. Maak een lekkere vega(n) Tex Mex monkey platter en laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen.
Bekijk recept

Wraps met Aziatische vulling

Eerder maakte ik wraps met sperziebonen en avocadodressing en vegan wraps met linzen, sperziebonen en chipotlemayo. Beide heerlijke TexMex gerechten waarbij de wraps o.a. zijn gevuld met sperziebonen. Dit keer wilde ik mijn wraps ook vullen met sperziebonen, maar heb ik er een andere twist aan gegeven. Ik heb gekozen voor wraps met een Aziatische vulling! Ik vul ze met sperziebonen, gegrilde paprika en vegetarische wokstukjes. De wokstukjes als vleesvervanger maken deze maaltijd helemaal compleet! Ze geven de Aziatische wraps een lekkere bite en maken deze maaltijd een stuk voedzamer en rijker aan eiwitten. Je kunt de vegetarische wokstukjes eventueel vervangen door plantaardige stukjes of een andere vleesvervanger naar keuze.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

âś“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

âś“ Makkelijk om te maken

âś“ Binnen 15-25 minuten op tafel

âś“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Griekse yoghurtdressing zelf maken

Om de wraps helemaal af te maken, serveer ik er een zelfgemaakte Griekse yoghurtdressing bij. Het recept hiervoor is super snel en eenvoudig!

Ingrediënten Griekse yoghurtdressing:

  • 100 gram Griekse yoghurt of een vegan alternatief
  • verse koriander of peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Het is een kwestie van de knoflook en koriander fijn snijden en door de yoghurt roeren. Hierna voeg je een klein beetje olijfolie toe en breng je het geheel op smaak met zout en peper. Voilá! Een heerlijke frisse dressing om de Aziatische wraps mee af te toppen!

Je kunt er eventueel ook een zoetzure saus bij te serveren. Deze maak je heel gemakkelijk zelf! Check hieronder het recept voor zelfgemaakte zoetzure saus:

Super snelle vegetarische zoetzuur
Deze vegetarische zoetzure saus maak je snel, zonder pakjes en zakjes. Een heerlijke maaltijd voor de doordeweekse avond. Kinderen zijn er dol op!
Bekijk recept

Recepten uit de Aziatische keuken

Op zoek naar meer vegetarische gerechten uit de Aziatische keuken? Dan heb ik een heleboel lekkere recepten voor je! Mijn website staat er vol mee. Ik zal je hieronder een aantal voorbeelden geven die ik je zeker aan kan raden!

Aziatische noedels met groenten
Deze noedels met groenten zijn een van mijn favoriete recepten als ik snel iets op tafel wil krijgen en geen strijd wil met de kids Iedereen bij ons thuis vindt deze roerbakmie namelijk heerlijk! De saus maak je zelf van sojasaus en sesamolie. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? 
Bekijk recept
Recept voor vegan noedels
Vegan springrolls met gerookte tofu
Springrolls zijn een plaatje om te zien en zijn ook nog eens erg gezond. Deze vegan springrolls met gerookte tofu kun je zelf thuis maken en zijn een heerlijk gezond voorafje, lunch of snack.
Bekijk recept
Noedelsalade met pindadressing
Deze vegetarische noedelsalade is een heerlijk frisse salade. Lekker als lunch, of als avondeten op een warme zomeravond. De salade is rijkelijk gevuld met groente, zoals komkommer, wortel en kool. De zelfgemaakte pindadressing maakt het helemaal af!
Bekijk recept

Aziatische wraps met vegetarische stukjes

Zin in wraps, maar wil je eens iets anders? Maak dan deze Aziatische wraps. De wraps zijn heerlijk gevuld met vegetarische stukjes, sperziebonen en gegrilde paprika. De dressing en het sausje maken het helemaal af. Een verrassende vegetarische maaltijd!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch
KeukenAziatisch, Fusion
TrefwoordAziatisch, Kidsproof, Vegetarisch, Wraps
Porties4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 360 gram vegetarische wokstukjes of gegrilde stukjes
  • 500 gram sperzieboon
  • 2 paprika

Dressing

  • 100 gram Griekse yoghurt of een vegan alternatief
  • verse koriander of peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Overig

  • 8 medium (volkoren) wraps
  • 4 eetlepels hoisinsaus alternatief: zoetzure chilisaus
  • 240 gram taugĂ©
  • 180 gram sojaboontjes alternatief: peultjes

Instructies

  • Dop de boontjes en snij doormidden. Doe de boontjes in een pan met kokend water en kook de boontjes ongeveer 5 minuten. Giet af en spoel goed af met ijskoud water. Zet de boontjes even apart.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de vegetarische stukjes in ongeveer 5 minuten goudbruin.
    Haal de stukjes uit de pan en doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan.
    Was de paprika en snij in reepjes. Bak de paprika ongeveer 8 minuten in de pan.
  • Maak de dressing. Schil de knoflook en snij fijn. Roer door de yoghurt.
    Hak de koriander fijn en roer door de yoghurt. Voeg een klein beetje olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps 1 voor 1 in een pan, of verwarm ze tegelijk in de magnetron.
  • Nu is het tijd om de wraps te vullen. Smeer een eetlepel hoisinsaus op de wrap. Verdeel wat wokstukjes. sperziebonen, sojaboontjes, paprika en tauge over de wrap. Doe wat dressing op de wrap en klaar! Je kunt de wrap oprollen of opvouwen als een fajita envelop. Het recept is voor 2 wraps per persoon. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Laat je kinderen zelf hun vulling voor de wrap kiezen. Het leukste is om alle ingredienten in verschillende bakjes op tafel te zetten. Ik laat ze meestal kiezen uit 2 of 3 toppings, zodat ik zeker weet dat ze wat binnen krijgen. Wat ze kiezen mogen ze zelf weten. Zo kunnen de kids zelf pakken wat ze lekker vinden. 
  • Serveer eventueel wat rauwkost waarvan je zeker weet dat je kind het lekker vindt. Bij ons doen tomaat, komkommer en mais het goed.Â