Makkelijke kerst recepten
Ik ben zelf gek op makkelijke en snelle recepten. Met kinderen in huis is het ook geen optie om elke avond lang in de keuken te staan. Net als met kerst eigenlijk. Dan wil je een heerlijk diner op tafel zetten, maar het liefst wil je hier ook zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Ik heb dit jaar dan ook bij elk kerstrecept de mogelijkheid beschreven om het gerecht alvast te meal preppen. Zo sta je op de avond zelf niet continue in de keuken
Bloemkool oven recept
Bloemkool uit de oven is ontzettend lekker. Als je bloemkool in de oven bereidt, krijgt het een lekkere bite en wordt het toch lekker gaar. Wat dacht je van dit recept, een hele bloemkool uit de oven? Gezond, lekker en je hebt er weinig werk aan!Kerst receptinspiratie
Ingrediënten voor bloemkool uit de oven
- 1 bloemkool
- 30 gram plantaardige boter
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
Optioneel, om te garneren
- sa
- granaatappelpitjes
- verse dille
Meal preppen van oven gegrilde bloemkool
De bloemkool is het lekkerst als je het vers uit de oven bereidt. Je kunt de bloemkool natuurlijk al wel voorkoken, dan heb je daar geen werk meer aan. Het enige dat je dan ter plekke nog hoeft te doen, is de bloemkool in de oven bakken voor 40 minuten. Maar daar hoef je uiteraard niet naast te gaan staan. Als je een timer zet, dan kun je lekker aan tafel blijven zitten bij je gasten.
Kerstdiner ideeën
Wil je een vegetarisch kerstmenu maken en heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst recepten:
Hele bloemkool uit de oven
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 30 gram plantaardige boter
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
Optioneel, om te garneren
- sa
- granaatappel
- verse dille
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenrekje met bakpapier klaar.
- Haal de meeste bladeren van de bloemkool. Hou tot 5 cm bladeren over. Was de bloemkool.
- Doe de bloemkool op z'n kop in een pan met kokend water. Kook de bloemkool 7 minuten op middelhoog vuur. Haal de bloemkool uit de pan en dep goed droog met een theedoek of keukenpapier.
- Smelt de plantaardige boter en roer de olijfolie erdoor.
- Bestrijk de bloemkool met een kwastje met een kwart van het boter-olie mengsel. Bestrooi met zout.
- Zet de bloemkool in de oven en bak 40 minuten. Smeer de bloemkool iedere 10 minuten opnieuw in met het boter-olie mengsel.
- Serveer de bloemkool eventueel op een bedje sla en garneer met granaatappelpitjes en verse dille voor een extra kerstig sfeertje.
Kidsproof tips
- De bloemkool is nog wat knapperig als ie uit de oven komt. Als je iets gaardere bloemkool wil, zet de oven dan op 160 graden en bak de bloemkool 1,5 uur.Â
Review