Favoriete vegetarische pizza
Dit recept voor een bloemkool pizza met oesterzwammen en blauwe kaas is geïnspireerd op mijn lievelingspizza. Een pizza met oesterzwam, buffelmozzarella, blauwe kaas en zoete ui. Mijn favoriete pizza van Pizzacafé Desem in Nijmegen! De smaakcombinatie is goddelijk….dit moet je gewoon geprobeerd hebben!
Pizza met bloemkoolbodem
Als basis voor mijn pizza met oesterzwam en blauwe kaas, heb ik een bloemkoolbodem gebruikt. Dat is guilty free genieten van jouw favoriete Italiaanse pizza!
Eerder plaatste ik een recept voor een bloemkool pizza met 4 verschillende vega toppings. Hierbij koos ik o.a. voor een topping van rode kool en ui en een topping van peer, geitenkaas en honing. Deze vegetarische pizza toppings zijn ook zeker het proberen waard!
Pizza met oesterzwam en blauwe kaas
De garnering van deze bloemkool pizza is om je vingers bij af te likken! Met de topping van oesterzwammen en blauwe kaas zit je bij mij helemaal aan het juiste adres! De gesmolten gorgonzola maakt deze pizza heerlijk romig en cheesy. Door de combinatie van gorgonzola met oesterzwammen en rode ui ringen creëer je een super verrassende comfort food maaltijd!
Benodigdheden vegetarische bloemkool pizza:
- 2 bloemkool pizzabodems
- 75 gram mozzarella
- 75 gram gorgonzola
- 150 gram oesterzwammen
- 0,5 rode ui
- zout
- peper
Homemade pizza
Het voordeel van je eigen pizza maken, is dat je zelf kunt bepalen welke toppings en hoeveel toppings je op je pizza doet. Zo kun je dit bloemkool pizza recept gemakkelijk aanpassen naar eigen wens! Wil je deze pizza bijvoorbeeld meer kidsproof maken? Kies er dan voor om de gorgonzola in mindere mate toe te voegen of zelfs volledig te vervangen door mozzarella. Ook kun je de gorgonzola vervanger door bijvoorbeeld zachte geitenkaas of geraspte belegen kaas. Deze kaassoorten zijn milder van smaak en een stuk kindvriendelijker.
Ook kun je de oesterzwammen vervangen door champignons. Dit is een iets goedkoper alternatief en minstens net zo lekker!
Meer vegetarische pizza recepten
Op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische pizza’s? Check dan zeker even onderstaande recepten!
Pizza met oesterzwam en blauwe kaas
Ingrediënten
- 2 pizzabodems ik gebruik Magioni bloemkool bodems
- 75 gram mozzarella
- 75 gram gorgonzola dolce of een andere, niet te pittige, blauwe kaas
- 150 gram oesterzwam
- 0,5 rode ui
- zout
- peper
Optioneel, om te garneren
- verse basilicum
- chillivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.Sommige pizzabodems zijn lekkerder als je ze even kort verwarmt in de oven, zonder toppings. Check de verpakking van de bodems of dat ook voor jouw bodems geldt.
- Snij de oesterzwam in grove stukkenSnij de rode ui in dunne halve ringen. Scheur de mozzarella in stukjes.Snij de gorgonzola in stukjes.
- Bedek de bodems met de stukjes mozzarella en gorgonzola. Verdeel de oesterzwammen en de rode ui ringen over de pizza bodem. Bestrooi met zout en peper. Schuif de pizza in de oven en bak ongeveer 8-10 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten is en de bodem gaar is.
- Garneer eventueel met verse basilicum en wat chilivlokken
Kidsproof tips
- Het leuke van zelf pizza’s maken, is dat iedereen zijn pizza kan belegen met zijn favoriete toppings. Dit is één van mijn favo pizza’s. De kids zijn er minder van gecharmeerd. Zij mogen hun eigen toppings uitkiezen.Â
- Wil je toch met deze pizza aan de slag, maar het iets meer kidsproof maken? Dan kun je wat minder gorgonzola gebruiken, of deze vervangen door extra mozzarella, zachte geitenkaas of geraspte belegen kaas.
- Je kunt de ui ringen achterwege laten en eventueel de oesterzwammen vervangen door champignons.
Review