Ik ben dol op kleurrijke bowls! Mijn dag begint zelfs met een (soort van) gevarieerde bowl. Als je me dan ‘s avonds nog zo’n lekkere maaltijd als deze voorschotelt, dan kan mijn dag niet meer stuk. Deze Tex Mex buddha bowl zorgt gegarandeerd voor een lach op de gezichten van je gasten.
Mexicaanse bowl
Tex Mex gerechten staan wel boven aan in mijn top 10. Ik vind het heerlijk om te koken met Mexicaanse invloeden. Eigenlijk kun je aan veel gerechten wel een Mexicaans tintje geven. Deze keuken bestaat in mijn ogen niet alleen maar uit taco’s, enchilada’s en nacho’s. Al moet ik zeggen dat ik wel heel wat lekkere recepten heb ik die categorie.. Wat dacht je van een enchiladaschotel uit de oven? Of nacho’s met andijvie?
Ingrediënten Tex Mex buddha bowl
- 50 gram zilvervliesrijst
- 80 gram tempeh
- 0,25 zakje Burrito Seasoning Mix of zelfgemaakte Tex Mex kruidenmix
- 130 gram kidney bonen uitlekgewicht; uit blik van 200 gram
- 1Â tomaat
- 140 gram mais uitlekgewicht; uit blik van 150 gram
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels water
- 150 gram edamame bonen
- 1Â paprika
- 1 stengel bleekselderij
Kidsproof tip: Laat je kind zelf zijn of haar bowl samenstellen, hele grote kans dat het bord netjes leeg gegeten wordt!
Meer recepten voor buddha bowls
Vegan Tex Mex tempeh bowl
Ingrediënten
- 50 gram zilvervliesrijst
- 80 gram tempeh
- 0,25 zakje Burrito Seasoning Mix of zelfgemaakte Tex Mex kruidenmix
- 130 gram kidney boon uitlekgewicht; uit blik van 200 gram
- 1 tomaat
- 140 gram mais uitlekgewicht; uit blik van 150 gram
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels water
- 150 gram edamame boon
- 1 paprika
- 1 stengel bleekselderij
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
- Doe de Burrito Seasoning Mix in een schaaltje en voeg 0,5 eetlepel zonnebloemolie en 2 eetlepels water toe. Roer goed door.
- Snij de tempeh en plakken van ongeveer 3 mm dik. Verwarm 3 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak hierin de tempeh plakken aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten, totdat de tempeh mooi goudbruin kleurt. Bestrijk vervolgens de tempeh (terwijl het nog in de pan ligt) met de Burrito Seasoning. Draai de tempeh om en bestrijk ook de andere kant met de seasoning. Draai nog eens om zodat de seasoning aan beide kanten wordt ingebakken. Haal de tempeh uit de pan.
- Was de tomaat en paprika en snij in kleine blokjes. Giet de mais af. Giet de kidney bonen af.
- Bak de edame bonen in een scheutje olie in een pan tot ze ontdooid zijn.
- Doe de zilvervliesrijst in een bowl. Verdeel ook de tomaat, paprika, mais, edamame bonen, kidneybonen en tempeh over de bowl. Garneer met de overgebleven burrito seasoning en wat lente-ui in ringen.
Kidsproof tips
- De Tex Mex bowls kun je prima aan je kinderen voorschotelen. Laat je kids de bowl zelf samenstellen met de ingrediënten die jouw kind lekker vindt.Â
Review