Vegan curry

Ik ben gek op curry. Met name Indiase curry vind ik ontzettend lekker. Want dat romige, zachte, soms pittige, daar ben ik gek op. Indiase curry wordt van origine meestal zonder vlees gemaakt. Er zijn daarom zoveel heerlijke vegetarische en vegan curry gerechten.

Vegetarische curry zonder pakjes en zakjes
Super snelle curry madras met bloemkool.

Curry zonder pakjes en zakjes

Ik vind curry het leukst om te maken zonder pakjes en zakjes. Ik wil liever geen onnodige ingrediënten. Gewoon lekker puur. Tegelijkertijd hou ik van makkelijk. Ik wil geen hele ingewikkelde ingrediënten gebruiken. Bij deze curry is dat weer perfect gelukt, dankzij de Madras kruiden. Daarnaast wat verse gember erbij, veel groente en kokosmelk. Dan heb je een heerlijke vegetarische curry.

Vegetarische curry zonder pakjes en zakjes
Super snelle curry madras met bloemkool.

Ingrediënten voor curry madras

Ik heb dit curry madras recept gemaakt in samenwerking met Manaw. Manaw is een nieuwe online supermarkt waar je wereldse ingrediënten kunt kopen. Je kunt er terecht voor ‘gewone’ supermarkt ingrediënten, maar ook voor producten die je normaal gesproken in een toko koopt. Hieronder vind je de ingrediënten voor de curry madras

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 250 gram zilvervliesrijst bij Manaw
  • 3 eetlepels zonnebloemolie bij Manaw
  • 1 ui bij Manaw
  • 2 teentjes knoflook bij Manaw
  • 3 cm verse gember bij Manaw
  • 3 paprika’s bij Manaw
  • 450 gram bloemkoolroosjes diepvries, bij Manaw
  • 3 eetlepels madras kruiden bij Manaw
  • 1 eetlepel tomatenpuree bij Manaw
  • 400 ml kokosmelk light bij Manaw
  • 3 tomaten bij Manaw
  • 1 blokje groente bouillon bij Manaw
  • 60 gram cashewnoten ongezouten, bij Manaw

Meer vegetarische / vegan curry recepten

Ben jij net zo’n curry liefhebber als ik? Probeer dan ook eens een van onderstaande curry recepten.

Super snelle vegan Indiase curry met veel groente
Curry zonder pakjes en zakjes! Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Je hebt alleen wat kruiden nodig en daarna kan een kind de was doen. Deze vegetarische curry leent zich uitstekend om wat groenten op te maken. Zo doe je ook nog eens mee aan #nowaste.
Bekijk recept
Vegan pinda curry met tofu, paprika en wortel
Op zoek naar een lekker vegetarisch curry recept? Kijk dan niet verder, want deze plantaardige pinda curry met tofu, wortel en paprika is echt een geweldig smaakbommetje. De curry maak je redelijk eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De pindakaas is de smaakmaker van dit gerecht. Een absolute aanrader!
Bekijk recept
Tofu korma vegetarische Indiase curry
Ben je op zoek naar een lekkere eiwitrijke vegetarische curry zonder pakjes en zakjes? Deze tofu korma is het helemaal! Je maakt de curry vrij eenvoudig zelf.
Bekijk recept

Super snelle curry madras met bloemkool

Super snelle curry madras met bloemkool. Op zoek naar een snelle en lekkere vegetarische curry? Dan is deze curry madras iets voor jou. Snel klaar, heerlijk gekruid, geen pakjes en zakjes en lekker voedzaam door de bloemkool en paprika.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenIndiaas
TrefwoordCurry, Kidsproof, Madras, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram zilvervliesrijst bij Manaw
  • 3 eetlepels zonnebloemolie bij Manaw
  • 1 ui bij Manaw
  • 2 teentjes knoflook bij Manaw
  • 3 cm gember bij Manaw
  • 3 paprika bij Manaw
  • 450 gram bloemkool diepvries, bij Manaw
  • 3 eetlepels madras kruiden bij Manaw
  • 1 eetlepel tomatenpuree bij Manaw
  • 400 ml kokosmelk light bij Manaw
  • 3 tomaten bij Manaw
  • 1 blokje groente bouillon bij Manaw
  • 60 gram cashewnoten ongezouten, bij Manaw

Instructies

  • Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn.
  • Verwarm de olie in een hapjespan op het vuur en bak hierin de ui, knoflook en gember voor ongeveer 3 minuten.
  • Was de paprika en snij in blokjes. Doe de paprika in de pan en bak 2 minuten mee. Bak vervolgens de bloemkoolroosjes een minuut mee.
  • Was de tomaat en snij in blokjes. Voeg toe aan de pan. Voeg ook de madraskruiden, kokosmelk, tomatenpuree en het bouillonblokje toe en laat 15 minuten pruttelen op zacht vuur.
  • Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de cashewnoten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
  • Breng de curry eventueel extra op smaak met zout en (chili)peper. Serveer de curry met de rijst en garneer met de cashewnoten.

Kidsproof tips

  • Deze curry is lekker mild van smaak. 
  • Houdt jouw kind niet van stukjes? Dan kun je deze curry ook pureren. Zo krijg je een egale saus. 
  • Is bloemkool geen favoriet? Vervang dan door broccoli of courgette.
Vegetarische curry zonder pakjes en zakjes
Super snelle curry madras met bloemkool.