Vegan curry
Ik ben gek op curry. Met name Indiase curry vind ik ontzettend lekker. Want dat romige, zachte, soms pittige, daar ben ik gek op. Indiase curry wordt van origine meestal zonder vlees gemaakt. Er zijn daarom zoveel heerlijke vegetarische en vegan curry gerechten.
Curry zonder pakjes en zakjes
Ik vind curry het leukst om te maken zonder pakjes en zakjes. Ik wil liever geen onnodige ingrediënten. Gewoon lekker puur. Tegelijkertijd hou ik van makkelijk. Ik wil geen hele ingewikkelde ingrediënten gebruiken. Bij deze curry is dat weer perfect gelukt, dankzij de Madras kruiden. Daarnaast wat verse gember erbij, veel groente en kokosmelk. Dan heb je een heerlijke vegetarische curry.
Ingrediënten voor curry madras
Ik heb dit curry madras recept gemaakt in samenwerking met Manaw. Manaw is een nieuwe online supermarkt waar je wereldse ingrediënten kunt kopen. Je kunt er terecht voor ‘gewone’ supermarkt ingrediënten, maar ook voor producten die je normaal gesproken in een toko koopt. Hieronder vind je de ingrediënten voor de curry madras
- 250 gram zilvervliesrijst bij Manaw
- 3 eetlepels zonnebloemolie bij Manaw
- 1 ui bij Manaw
- 2 teentjes knoflook bij Manaw
- 3 cm verse gember bij Manaw
- 3 paprika’s bij Manaw
- 450 gram bloemkoolroosjes diepvries, bij Manaw
- 3 eetlepels madras kruiden bij Manaw
- 1 eetlepel tomatenpuree bij Manaw
- 400 ml kokosmelk light bij Manaw
- 3 tomaten bij Manaw
- 1 blokje groente bouillon bij Manaw
- 60 gram cashewnoten ongezouten, bij Manaw
Meer vegetarische / vegan curry recepten
Ben jij net zo’n curry liefhebber als ik? Probeer dan ook eens een van onderstaande curry recepten.
Super snelle curry madras met bloemkool
Ingrediënten
- 250 gram zilvervliesrijst bij Manaw
- 3 eetlepels zonnebloemolie bij Manaw
- 1 ui bij Manaw
- 2 teentjes knoflook bij Manaw
- 3 cm gember bij Manaw
- 3 paprika bij Manaw
- 450 gram bloemkool diepvries, bij Manaw
- 3 eetlepels madras kruiden bij Manaw
- 1 eetlepel tomatenpuree bij Manaw
- 400 ml kokosmelk light bij Manaw
- 3 tomaten bij Manaw
- 1 blokje groente bouillon bij Manaw
- 60 gram cashewnoten ongezouten, bij Manaw
Instructies
- Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn.
- Verwarm de olie in een hapjespan op het vuur en bak hierin de ui, knoflook en gember voor ongeveer 3 minuten.
- Was de paprika en snij in blokjes. Doe de paprika in de pan en bak 2 minuten mee. Bak vervolgens de bloemkoolroosjes een minuut mee.
- Was de tomaat en snij in blokjes. Voeg toe aan de pan. Voeg ook de madraskruiden, kokosmelk, tomatenpuree en het bouillonblokje toe en laat 15 minuten pruttelen op zacht vuur.
- Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de cashewnoten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Breng de curry eventueel extra op smaak met zout en (chili)peper. Serveer de curry met de rijst en garneer met de cashewnoten.
Kidsproof tips
- Deze curry is lekker mild van smaak.Â
- Houdt jouw kind niet van stukjes? Dan kun je deze curry ook pureren. Zo krijg je een egale saus.Â
- Is bloemkool geen favoriet? Vervang dan door broccoli of courgette.
Review