Vegetarische ovenpasta
Ik ben dol op een vegetarische ovenpasta’s! Sowieso ben ik enorme fan van ovengerechten én van pasta, want het is heerlijk comfort food. Een ovenpasta is dé perfecte combinatie van beide en daarmee het beste van twee werelden als je het mij vraagt! Lasagnes zijn hier het perfecte voorbeeld van. Zo heb ik tal van lasagnerecepten op mijn website staan, zoal deze groente lasagne met spinazie en tomatensaus en deze romige wortel lasagne.
Dit recept voor een ovenpasta met groente, vega worstjes en bechamelsaus is leuk en lekker alternatief voor lasagne!
Meer recepten voor vegetarische ovenpasta’s
Op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische ovenpasta’s? Check dan zeker even onderstaande recepten!
Romige ovenpasta met veel groente
Deze vegetarische ovenpasta zit bomvol met groente. Ik heb er paprika, courgette en tomaat aan toegevoegd. Om het gerecht nog een lekkere twist te geven, heb ik ook olijven gebruikt. Een heerlijk smaakbommetje kan ik je vertellen!
De vega worstjes geven een lekkere bite aan het gerecht. En weet je wat deze ovenpasta helemaal af maakt? De zelfgemaakte bechamelsaus en de kaas laag! Want deze zijn onmisbaar voor dit ovengerecht. Een heerlijke romige maaltijd voor het hele gezin!
Ovengerechten mealpreppen
Deze vegetarische ovenpasta is een ideaal gerecht om te mealpreppen! Je kunt het gemakkelijk van tevoren klaar maken. Het recept gaat ervan uit dat je de pasta meteen na het koken in de oven doet. Vandaar dat het maar 5-10 minuten op grillstand hoeft. Kook jij de maaltijd van tevoren? Sla dan het grillen over, maar verwarm de maaltijd met aluminiumfolie in de oven voor 30-40 minuten op 200 graden. Haal de laatste 10 minuten het folie eraf zodat je een lekker krokant kaaslaagje krijgt!
Recept voor vegan ovenpasta
Wist je dat je dit recept heel gemakkelijk vegan kunt maken? De worstjes van Boon zijn sowieso al volledig plantaardig. Als je daarnaast plantaardige boter, melk en kaas gebruikt is je maaltijd volledig vegan! Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met de lekkerste plantaardige producten, dus deze switch is snel gemaakt!
Ovenpasta met veel groente, vegetarische worstjes en bechamelsaus
Ingrediënten
- 300 gram volkoren penne
- 160 gram vegetarische worstjes
- olijfolie
Rode saus
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 2 paprika
- 800 gram tomatenblokjes 2 blikken
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 blokje groente bouillon
- 1 handje kalamata olijf of andere zwarte olijven
- zout
- peper
Bechamelsaus
- 40 gram (plantaardige) roomboter
- 40 gram tarwebloem
Overig
- 75 gram (plantaardige) geraspte kaas
- 150 ml (plantaardige) melk
- 200 ml water
- 2 theelepels mosterd
Instructies
- Kook de pasta al dente en giet af. Besprenkel met olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Zet de pasta even apart.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Snijd de worstjes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bak de worstjes ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren. Roer goed door. Haal de worstjes uit de pan en zet even apart.
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een flinke ovenschaal klaar.
Rode saus
- Verwarm opnieuw een scheutje olijfolie in de hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak in de pan. Was de paprika en courgette en snij in blokjes. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten. Blus af met de tomatenblokjes.
- Snij de olijven in plakjes en voeg toe aan de tomatenblokjes. Voeg het bouillonblokje toe, de Italiaanse kruiden, de suiker en de balsamico azijn. Laat 10 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
Bechamelsaus
- Maak een roux in een andere pan. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door zodat de klontjes weg zijn. Bak even kort zodat de bloem gaar wordt. Blus af met een scheutje melk en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Herhaal dit me de rest van de melk en het water. Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
Overig
- Roer de pasta en de worstjes door de rode saus. Proef nog even en breng eventueel op smaak met extra Italiaanse kruiden, zout en peper. Doe de pasta in de ovenschaal. Giet de bechamelsaus erover en top af met de geraspte kaas. Schuif 5-10 minuten onder de grill.
Kidsproof tips
- Dit is een hele fijne kidsproof pasta.
- Laat eventueel de olijven achterwege en pureer de rode saus voordat je de worstjes en de pasta er door roert.Â
Review