Heerlijk genieten van een vegan pasta met sperzieboon en misoboter

Als je op zoek bent naar een heerlijk veganistisch gerecht dat vol zit met smaak, dan is deze pasta met sperzieboon en misoboter zeker een aanrader. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar het is ook nog eens gezond en lekker.

Smaakvolle pasta met sperzieboon

Sperziebonen zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar ze zijn ook erg veelzijdig. Zo passen ze perfect bij pasta’s en rijstgerechten. Bovendien zijn ze rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, foliumzuur en vezels. Door het hoge vezelgehalte zorgen ze voor een langdurig verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt.

Umami-rijke misoboter als pastasaus

Misoboter is een smaakvolle boter die je op smaak brengt met miso pasta, een gefermenteerde sojabonenpasta. Het heeft een rijke umami-smaak en is geweldig om een diepe en rijke smaak te geven aan vega en vegan gerechten.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Geniet van dit heerlijke veganistische gerecht

Deze vegan pasta met sperziebonen en misoboter is niet alleen een smaakvol gerecht, maar het is ook nog eens erg gezond. Het zit boordevol voedingsstoffen die essentieel zijn voor een gezonde levensstijl. Geniet ervan en laat ons weten hoe het smaakte!

Recept voor vegan pasta met miso boter en sperziebonen
Pasta met misoboter en sperziebonen

Ingredienten voor vegan pasta met sperziebonen en misoboter

Je hebt niet veel nodig om deze super smaakvolle pasta te maken. Haal de volgende ingredienten in huis voor 2 personen:

  • 160 gram (volkoren) pasta
  • 500 gram sperzieboon
  • zout
  • peper
  • 30 gram boter
  • 20 gram misopasta
  • 1 handje amandelen

Meer vega en vegan pasta recepten

Ben je benieuwd geworden naar andere lekkere vega en vegan pasta gerechten? Neem dan eens een kijkje op mijn pasta pagina, of probeer een van de pasta’s hieronder.

Eiwitrijke vegan pasta met gegrilde paprika tomaat saus
Op zoek naar een makkelijke vegan pasta? Deze pasta met gegrilde paprika en tomaat uit de oven staat binnen 20 minuten op tafel!
Bekijk recept
Vegan pasta met palmkool en misoboter
Palmkool is familie van boerenkool en je kunt er heerlijk mee koken. Deze pasta met palmkool met misoboter is echt een aanraderr!
Bekijk recept
Vegan pasta met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat
Dit is een vegan versie van pasta Popeye; pasta met spinazie en roomkaas. De zongedroogde tomaten zorgen voor wat extra smaak en kleur. Een heerlijke en makkelijke vegan maaltijd!
Bekijk recept

Pasta met sperziebonen en misoboter

Op zoek naar een lekkere en smaakvolle vegan pasta? Maak dan deze pasta met sperziebonen en misoboter. De misoboter zorgt voor een heerlijke umami smaak. Super simpel om te maken, ontzettend lekker!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
KeukenItaliaans
TrefwoordMiso, Pasta, Sperzieboon, Vegan
Porties2 personen

Ingrediënten

  • 160 gram (volkoren) pasta
  • 500 gram sperzieboon
  • zout
  • peper
  • 30 gram boter
  • 20 gram misopasta
  • 1 handje amandelen

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Verwijder de puntjes van de sperziebonen en snij doormidden. Doe de sperziebonen in een pan met kokend water en blancheer 4 minuten op middelhoog vuur. Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water.
  • Smelt de boter en roer de misopasta door de boter tot een egale saus.
    Hak de amandelen grof in een vijzel of keukenmaler.
  • Voeg de sperziebonen toe aan de pasta en schenk de misoboter erover. Garneer met de amandelen.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op sperziebonen. Groene frietjes noemen ze het. 
  • Houdt jouw kind daar niet van? Probeer deze pasta dan eens met een andere groente. Bloemkool, wortel, paprika, het kan allemaal!