Op zoek naar een lekker en voedzaam gerecht? Lees dan snel verder, want deze pindacurry is een echte aanrader! Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten, want de meeste kruiden heb je vast al wel in huis.

Pindakaas als basis

Ik ben gek op pindakaas! Pindakaas met plakjes banaan op brood of een cracker, heerlijk! Eigenlijk een soort guilty pleasure. Maar wist je dat pindakaas ook ideaal is als basis voor deze pindacurry? Heel smeuïg en in combinatie met de kokosmelk krijg je een heel lekkere saus. Voeg hier nog wat typische curry kruiden aan toe zoals komijn, koriander en kurkuma en je waant je zo in India. Ik heb eerder ook een pindacurry gedeeld die ook zeker de moeite waard is om eens te proberen.

Vegan curry

Ik heb er voor gekozen om deze curry geheel vegan te maken. Om toch aan de nodige eiwitten te komen heb ik er linzen aan toegevoegd. Linzen vind ik sowieso een fijne toevoeging aan curry’s. Ze binden de saus en maken het extra voedzaam. En het pakt ook heel goed uit in combinatie met de bloemkool. Je kunt uiteraard ook voor andere groenten kiezen. Courgette, paprika of broccoli is ook lekker in dit gerecht.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ingrediënten voor de pindacurry

  • 320 gram rijst
  • 1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 650 gram tomaten 
  • 2 theelepels korianderzaad gemalen
  • 2 theelepels komijnzaad gemalen
  • 0,5-2 theelepels sambal 
  • 2 theelepels kurkuma
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels tamarinde pasta 
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels pindakaas
  • zout
  • peper
  • 1 bloemkool
  • 265 gram linzen uit blik

Meer currry recepten

Butter chicken curry met bloemkool
Hét recept voor vegetarische butter chicken, hier is ie dan! Je maakt de curry eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De bloemkool geeft een lekkere bite aan het geheel. Serveer de curry met rijst of naanbrood en je hebt een heerlijke Indiase vega maaltijd!
Bekijk recept
Vegetarische curry met banaan
Deze snelle curry maak je met rijpe bananen. Overrijpe bananen hoef je dus niet weg te gooien, maar kun je perfect gebruiken als basis voor deze vega curry. Door het zoete van de banaan is dit een super kidsproof recept.
Bekijk recept
Curry met ei
Deze curry met ei is een van de makkelijkste, snelste en lekkerste curry's die je zelf kunt maken zonder pakjes en zakjes. Het is al jaren één van mijn favoriete curry's. Het originele recept is met eieren, maar je kunt de basiscurry saus ook gebruiken om een curry met groente van te maken. Geniet van deze vegetarische curry!
Bekijk recept

Vegan pindacurry met bloemkool en linzen

De lekkerste vegan curry's maak je heel eenvoudig zelf. Deze curry is extra lekker, want er zit pindakaas in. En dat is heerlijk met bloemkool! De linzen zorgen voor de nodige eiwitten. Zo heb je een mooie complete vegan maaltijd.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenIndiaas
TrefwoordBloemkool, Curry, Kidsproof, Linzen, Pindacurry, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram rijst
  • 1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 650 gram tomaten Ik had 6 flinke tomaten
  • 2 theelepels korianderzaad gemalen
  • 2 theelepels komijnzaad gemalen
  • 2 theelepels kurkuma
  • 0,5-2 theelepels sambal Naar smaak. Je kunt altijd later extra sambal toevoegen
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels tamarinde pasta is tegenwoordig ook te koop bij de supermarkt
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels pindakaas
  • zout
  • peper
  • 1 bloemkool
  • 265 gram linzen uit blik, uitlekgewicht; blik van 400 gram

Optioneel, om te garneren

  • gebakken uitjes
  • verse koriander

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet apart. 
  • Was de bloemkool en snij in roosjes. Kook de roosjes in een pan met kokend water in 4 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
  • Verwarm de olie. Snij de ui knoflook en gember heel fijn en bak deze in de olie. Voeg na 1 minuut de koriander, komijn, kurkuma en sambal toe en bak deze even mee. 
  • Snij de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en kruiden en laat een paar minuten sudderen. 
  • Giet de linzen af en spoel af met koud water.
  • Voeg nu de tamarinde, suiker, pindakaas en kokosmelk toe en laat sudderen totdat de saus dik wordt. Ik laat het meestal ongeveer 10 minuten pruttelen.
    NB. Blijft jouw saus wat waterig? Maak dan een papje van een theelepel maizena en een theelepel water en roer dit door de curry om te verdikken. 
  • Voeg de bloemkool en linzen toe aan de curry saus en laat nog 5 minuten mee pruttelen.
  • Serveer met rijst en/of naanbrood en garneer eventueel  met gebakken uitjes en verse korianderblaadjes. 

Kidsproof tips

  • Curry lijkt misschien niet het meest kindvriendelijke gerecht, maar dat valt echt mee! Kinderen vinden curry vaak heel erg lekker.
  • Houdt je kind niet van bloemkool? Deze curry is ook lekker met andere groente, bijvoorbeeld broccoli, paprika en courgette.