Lekker recept voor risotto met knolselderij
Risotto is mijn favoriete gerecht. Het romige en toch knapperige van de rijst. En de oneindige variatiemogelijkheden. Ik kan er geen genoeg van krijgen! Ik heb inmiddels dan ook al heel veel risotto recepten ontwikkeld. Een risotto met knolselderij had ik nog niet, dus daar heb ik verandering in gebracht!
Risotto met verstopte groente
De knolselderij heb ik geraspt. Dit zorgt ervoor dat het vrijwel onzichtbaar is in de risotto. Dat maakt deze risotto ideaal om met kinderen te eten (laat wel de blauwe kaas achterwege). De knolselderij geeft wel een heerlijke smaak aan de risotto. Knolselderij smaakt namelijk nootachtig. Dat combineert heerlijk met de hazelnootolie, pistachenoten en blauwe kaas.
Ingredienten voor risotto met knolselderij
Je hebt helemaal niet veel ingredienten nodig om deze risotto te maken. Doe deze boodschappen in je mandje:
- 2 eetlepels hazelnootolie of walnootolie
- 1 ui
- 1Â knolselderij
- 320 gram risotto rijst
- 1250 ml paddenstoelen bouillon
- 2 eetlepels creme fraiche
- 75 gram blauwe kaas
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 handje pistache noten
Meer vegetarische risotto recepten
Ik schreef al eerder dat risotto mijn favoriete maaltijd is. Ben je benieuwd naar een paar andere risotto toppers? Probeer dan een van deze gerechten:
Knolselderij risotto met blauwe kaas
Ingrediënten
- 2 eetlepels hazelnootolie of walnootolie
- 1 ui
- 1 knolselderij
- 320 gram risotto rijst
- 1250 ml paddenstoelen bouillon
- 2 eetlepels creme fraiche
- 75 gram blauwe kaas
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 handje pistache noten
Instructies
- Verwarm de hazelnootolie in een hapjespan. Snij de ui fijn en bak 2 minuten in de olie.
- Schil de knolselderij en rasp deze grof. Ik doe dit in de food processor. Dat gaat heel makkelijk en snel.
- Voeg de rijst toe aan de ui en bak 2 minuten mee. Voeg nu ook de knolselderij toe en bak weer 2 minuten mee.
- Voeg een scheut bouillon toe totdat de risotto 'onder water' staat. Roer goed door en laat de bouillon inkoken. Voeg steeds nieuwe bouillon toe als de bouillon is ingekookt. Doe dit todat de rijst gaar is. Dit duurt meestal 20-30 minuten.
- Roer de creme fraiche, blauwe kaas en Parmezaanse kaas erdoor. Bewaar een beetje blauwe kaas en Parmezaan om te garneren.
- Garneer met pistache noten, blauwe kaas en Parmezaan.
Kidsproof tips
- Deze risotto kun je ook voorschotelen aan je kinderen. De blauwe kaas is misschien niet altijd een goed idee bij kinderen. Deze kun je vervangen door een andere kaassoort. Bijvoorbeeld zachte geitenkaas of gewoon geraspte kaas.Â
Review