Met een paar ingrediënten een lekkere en verrassende salade op tafel toveren? Dat kan! Deze romanesco salade is het bewijs. De combinatie van de knapperige romanesco, de friszure granaatappelpitjes en de zachte huttenkase gaan heel goed samen. Serveer deze salade als bijgerecht of als lunch. Probeer ook eens de gegrilde romanesco als bijgerecht, een smaakvolle verrassing!
Ingrediënten
- 1 romanesco
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram huttenkase
- 0,5 theelepel mosterd
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode ui
- 80 gram granaatappelpitjes
- 1 handje zonnebloempitten
- 40 gram rozijnen
- zout
- peper
Romanesco salade meal preppen
Deze salade is heel goed vooraf klaar te maken. Kook de romanesco kort in kokend water. Giet daarna af met ijskoud water. Als de romanesco volledig is afgekoeld kun je deze in de koelkast bewaren. De dressing van huttenkase kun je alvast bereiden en in een bakje in de koelkast bewaren. Snij de ui fijn en bewaar tevens in een (afgesloten!) bakje in de koelkast. Wanneer je de salade wilt serveren hoef je de ingrediënten alleen nog maar even samen te voegen in een mooie schaal.
Meer recepten met romanesco
Romanesco salade met huttenkase en granaatappelpitjes
Ingrediënten
- 1 romanesco
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram huttenkase
- 0,5 theelepel mosterd
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode ui
- 80 gram granaatappel
- 1 handje zonnebloempitten
- 40 gram rozijnen
- zout
- peper
Instructies
- Was de romanesco en snij in roosjes. Doe in een pan met kokend water en blancheer 4 minuten. Giet af met ijskoud water.
- Meng de huttenkase met de mosterd, fijn gesneden knoflook, zout en peper.
- Snij de rode ui fijn.
- Doe de romanesco in een saladekom. Roer de huttenkase dressing erdoor. Garneer met de granaatappelpitjes, rode ui, zonnebloempitten en rozijnen.
Kidsproof tips
- Dit is iets dat je zeker kunt proberen met je kind. Je kunt de toppings, zoals de zonnebloempitten, granaatappelpitjes en rozijnen apart serveren.Â
Review