Vegan recept met pulled oesterzwam

Dit is een heerlijk vegan recept voor een lekkere tortilla met pulled oesterzwam. Ik werd geinspireerd voor dit recept door Anne van Fun Healthy Food. Ik deed mee aan een foodblogswap en werd gekoppeld aan Anne. Op haar Instagram account vond ik een heerlijk recept van een salade met pulled oesterzwam. Dat leek me leuk om zelf eens te proberen. Ik maakte er uiteindelijk een Tex Mex gerecht van. Deze komt zeker vaker bij ons op tafel!

Hoe maak je pulled oesterzwam?

Pulled oesterzwam is een lekker vega / vegan alternatief voor pulled pork of pulled chicken. Je maakt het van gegrilde oesterzwammen. Het is niet moeilijk om te maken, maar je hebt er wel 45 minuten voor nodig, omdat de oesterzwammen 2 keer in de oven gaan.

  • Leg de oesterzwammen op een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten op 200 graden in de oven.
  • Maak een sausje. Voor dit gerecht maakte ik een Tex Mex saus van tacosaus, tomatenblokjes en Tex Mex kruiden. Je kunt ook een BBQ saus maken.
  • Haal de oesterzwammen uit de oven en voeg de oesterzwammen toe aan de saus.
  • Leg de oesterzwammen, inclusief de saus terug op de bakplaat.
  • Trek de oesterzwammen uit elkaar met 2 vorken. Met de ene vork zorg je dat de oesterzwam stevig blijft liggen. De andere vork steek je aan de bovenkant van de oesterzwam en trek je langszaam naar beneden. Zo krijg je de pulled slierten.
  • Bak de pulled oesterzwammen nog eens 20 minuten op 180 graden in de oven.

Toppings voor vegan tortilla

Ik ben gek op tortilla’s. Ze zijn namelijk super veelzijdig. Iedere keer gebruik ik net weer andere toppings, waardoor de tortilla weer anders smaakt. Je kunt oneindig varieren met toppings. Voor dit recept gebruikte ik:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Andere lekkere toppings zijn: sla, radijs, sperziebonen, kidney bonen, linzen, nectarine, mango, gegrilde bloemkool en zo kan ik nog wel even door gaan.

Hoe maak je wraps kidsproof?

Mijn kinderen vinden tortilla wraps heerlijk. Om het extra kidsproof te maken, serveer ik de toppings altijd in aparte schaaltjes op tafel. Ze mogen zelf kiezen welke toppings ze op de wrap willen. Ik zorg ervoor dat er altijd een paar toppings bij zitten die ze lekker vinden. Bij ons is dat mais, tomaat, komkommer. Ze moeten van mij minimaal 2 of 3 toppings kiezen. Welke ze kiezen, maakt me niet uit. Zo ervaren de kids keuzevrijheid en heb je minder discussie aan tafel.

Recept voor vegan wraps met pulled oesterzwammen
Tortilla wrap met pulled oesterzwam tex mex

Lekkere Tex Mex vega(n) recepten

Ben jij ook gek op Tex Mex gerechten? Probeer dan ook eens een van deze vegetarische recepten:

Vegan Tex Mex zoete aardappel nachoschotel
Er is niets lekkerder dan een fijne Tex Mex feestmaaltijd. Deze vegan zoete aardappel nachoschotel is een echte aanrader. Gemakkelijk om te maken en lekker voedzaam door de kidney bonen, mais en linzen.
Bekijk recept
Recept voor vegan nachoschotel
Mexicaanse monkey platter
Tex Mex eten is altijd een feestje! Veel kleur en smaakexplosies op je bord. Maak een lekkere vega(n) Tex Mex monkey platter en laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen.
Bekijk recept

Tex Mex tortilla’s met pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen zijn heel leuk om eens te proberen als vega(n) alternatief voor pulled pork. Heerlijk in combinatie met deze Tex Mex tortilla wraps.
3.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
KeukenTex Mex
TrefwoordKidsproof, Pulled oesterzwam, Vegan
Porties2 personen

Ingrediënten

Pulled oesterzwammen

  • 150 gram oesterzwam
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,5 rode ui
  • 100 gram tacosaus
  • 100 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel Tex Mex kruiden zie makkelijk recept, of zakje uit de supermarkt

Overig

  • 4 volkoren tortilla wraps
  • 8 cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 0,5 rode ui
  • 0,25 komkommer
  • zout
  • peper
  • 240 gram zwarte boon uitlekgewicht, blik van 400 gram
  • 130 gram mais uitlekgewicht, blik van 140 gram

Instructies

Pulled oesterzwammen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Verdeel de oesterzwammen over de bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
  • Maak intussen de saus voor de oesterzwammen. Verwarm de olijfolie in een pan.
    Snij de rode ui fijn en bak in de olie. Voeg de tacosaus en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met Tex Mex kruiden naar smaak, zout en peper.
  • Haal de oesterzwam uit de oven en voeg toe aan de saus. Roer goed door.
    Leg nu de oesterzwammen, inclusief de saus, terug op de bakplaat. Trek de oesterzwammen met 2 vorken uit elkaar (zet de oesterzwam met 1 vork vast en trek met de andere vork door de oesterzwam. Zo maak je sliertjes / reepjes).
    Zet de oven terug op 180 graden en bak de pulled oesterzwam nog eens 20 minuten.

Overig

  • Snij de cherrytomaat in vieren.
    Snij de avocado in plakjes.
    Snij de rest van de rode ui in dunne halve ringen.
    Snij de komkommer in dunne plakken.
    Laat de zwarte bonen en mais uitlekken.
  • Verwarm de tortilla's een voor een in een pan of tegelijk in de magnetron.
  • Beleg de tortilla's met wat zwarte bonen, mais, plakjes komkommer, tomaat, rode ui, avocado en pulled oesterzwam.

Kidsproof tips

  • Kinderen kunnen best mee eten met deze tortilla’s. 
  • Doe alle ingrediënten in aparte bakjes en laat je kind zelf kiezen welke toppings hij op zijn wrap wil.Â