Recept voor Thaise noedelsoep
Dit recept voor een vegetarische Thaise noedelsoep met veel groente is één van mijn favoriete soepenrecepten! Het is de Thaise tegenhanger van de populaire Ramen. Eerder maakte ik een noedelsoep met bloemkool en peultjes en zelfs een Koreaanse noedelsoep met tofu en kimchi. Beide ook zulke heerlijke soepen!
In deze Thaise noedelsoep zit onder andere een combinatie van gember en kokosmelk. En ik kan je vertellen…dit smaakt fantastisch samen! Het beste van al, is dat je helemaal niet veel ingewikkelde ingrediënten nodig om deze lekkere smaakbom te maken.
De Aziatische keuken
Deze Thaise noedelsoep is een typisch Aziatisch gerecht. Een soepje vol smaak, pit en noedel slieren waar je lekker van kunt slurpen. Als smaakmakers heb ik er onder andere sambal, gember en chilipeper aan toegevoegd. Dit in combinatie met de verse koriander en frisse limoen creëert een heerlijke smaakvolle soep!
Fan van de Aziatische keuken en dol op noedelgerechten? Dan kan ik je deze Aziatische noedelsalade met pindadressing ook zeker aanraden! Heerlijk als lunchgerecht of snelle en makkelijke avondmaaltijd.
Vegetarische noedelsoep met veel groente
Deze vegetarische Thaise noedelsoep is een echte maaltijdsoep. Heerlijke voor de lunch of als avondgerecht. De soep zit bomvol lekkere en verse groentes. Hierdoor is de soep rijkelijk gevuld en heb je een lekkere bite in je soep. Met deze Thaise noedelsoep kom je met gemak aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente! Een lekker en heel verantwoord soepje dus. De groentes die ik allemaal in deze Thaise noedelsoep heb gebruikt zijn:
- 1 stronk broccoli
- 300 gram sperziebonen
- 2 paprika’s
- 250 gram champignons
- 1 prei
Voor de basis van deze soep heb ik, naast groentebouillon, nog kokosmelk toegevoegd. Hierdoor wordt je groenterijke soep ook heerlijk romig van smaak. Een lekker kommetje Aziatisch comfort food!
Meer vegetarische maaltijdsoepen
Op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische maaltijdensoepen? Dan kan ik je zeker een eindje op weg helpen! Mijn website staat namelijk vol met heerlijke vegetarische soeprecepten. Ik heb er hieronder een aantal voor je op een rij gezet:
Makkelijk soep recept
Deze vegetarische Thaise noedelsoep valt wat mij betreft onder de categorie ‘makkelijk soep recept’. Het is een gerecht waarbij je volop kunt variëren met de ingrediënten. Je kunt prima andere groente gebruiken die bijvoorbeeld nog bij jou in de koelkast liggen. Heb je bijvoorbeeld liever een courgette in je soep in plaats van broccoli? Of heb je toevallig nog wortels liggen in plaats van paprika? Het kan allemaal! Gooi de groentes in je soepje en smullen maar!
Thaise noedelsoep met groente
Ingrediënten
- 0,5 theelepel sambal oelek
- 3 cm gember
- 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
- 800 ml (light) kokosmelk
- 200 gram (volkoren) eiermie
- 3 blokjes groente bouillon
- 1 stronk broccoli
- 300 gram sperzieboon
- 2 paprika
- 250 gram champignon
- 1 prei
- 0,5 limoen
Optioneel, om te garneren / te serveren
- verse koriander
- gebakken uitjes
- sojasaus
- chilipeper in ringen
Instructies
- Kook de mie / noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart. Dop de boontjes en kook kook deze 5 minuten in een pan met kokend water. Giet af en spoel af met koud water en zet even apart. Snij de broccoli in roosjes en kook 2 minuten voor in een pan met kokend water. Giet af en zet apart. Snij de groenten. Kook vervolgens de sperziebonen. Deze kook je 6 minuten. Dan voeg je de broccoli toe en kook je de groente nog eens 4 minuten.
- Schil de gember en snij super fijn. Was de paprika en snij in blokjes. Snij de champignons in plakjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de gember kort in de olie, samen met de sambal. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Voeg daarna de champignons toe. Na een paar minuten giet je de kokosmelk bij de groenten en doe je de bouillonblokjes in de pan. Voeg nog 800 ml water toe en breng het geheel aan de kook.
- Snij de prei in ringen. Als de champignons gaar zijn, voeg je de prei, de boontjes, de broccoli, de mie en de limoensap toe. Je kunt de soep nog wat opleuken met gebakken uitjes, verse koriander en/of sojasaus.
Kidsproof tips
- Ik geeft toe dat deze soep behoorlijk wat zichtbare groenten bevat die niet altijd in de smaak vallen, of soms lastig zijn om te eten voor kleintjes. Dit kun je gemakkelijk oplossen door de groenten kort te koken, vervolgens te pureren en daarna aan de bouillon toe te voegen. Zo heb je dezelfde smaken, maar dan wat makkelijker te eten.
- Kies groente die jouw kind lekker vindt!
Review