Hoe maak je de lekkerste vegan enchilada’s?
Ik ben gek op Tex Mex gerechten. Er zit zoveel smaak in de Tex Mex keuken. Enchilada’s zijn tortilla wraps, gevuld, opgerold en kort gebakken in de oven. Ik vul mijn enchilada’s altijd met een mengsel van zwarte bonen, kidney bonen, paprika, mais en tomaat. Dit mengsel breng ik op smaak met zelfgemaakte Tex Mex kruiden. Zo heb je een heel eenvoudige en snelle enchilada maaltijd. Wil je net even iets anders? Voeg dan geraspte gerookte tofu toe. Dat geeft een lekker vlezig rooksmaakje aan je gerecht!
Wat is gerookte tofu?
Gerookte tofu wordt meestal als blok verkocht. Het is een stevige tofu dat soms gemarineerd is en daarna langdurig gerookt. De rooksmaak is erg duidelijk aanwezig. Voor veel vegetariers en veganisten is het een fijne vervanger, omdat het lijkt op de rokerige smaak die je ook bij vlees kunt hebben. Je kunt het gebruiken in plaats van spekjes, gerookte kipfilet of gerookte kaas. Als je gerookte tofu raspt, kun je het verwerken in stoofpotjes, of in chili sin carne.
Welke ingredienten heb je nodig voor vegan enchilada’s?
Haal de volgende ingredienten in huis om deze lekkere vegan enchilada’s te maken:
- 8 tortilla wraps (volkoren)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 3-4 eetlepels Tex Mex kruiden zelfgemaakt, of uit de supermarkt
- 70 gram tomatenpuree
- 400 gram (cherry)tomaat
- 75 gram cashewnoten
- 75 ml heet water
- zout
- peper
- 240 gram zwarte bonen uitlekgewicht, uit blik van 400 gram
- 240 gram kidney bonen uitlekgewicht, uit blik van 400 gram
- 130 gram mais uitlekgewicht, uit blik van 140 gram
- 200 gram gerookte tofu
Meer vegan Tex Mex recepten
Vond je deze enchilada’s lekker en kun je nog meer vegan Tex Mex inspiratie gebruiken? Probeer dan ook eens een van deze recepten:
Vegan Tex Mex enchilada’s met gerookte tofu
Ingrediënten
- 8 tortilla wraps (volkoren)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
- 3-4 eetlepels Tex Mex kruiden zelfgemaakt, of uit de supermarkt
- 70 gram tomatenpuree
- 400 gram (cherry)tomaat
- 75 gram cashewnoten
- 75 ml heet water
- zout
- peper
- 240 gram zwarte boon uitlekgewicht, uit blik van 400 gram
- 240 gram kidney boon uitlekgewicht, uit blik van 400 gram
- 130 gram mais uitlekgewicht, uit blik van 140 gram
- 200 gram gerookte tofu
Optioneel om te garneren
- 1 portie guacamole zelfgemaakt
- tacosaus
- vegan creme fraiche
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Doe de cashewnoten in een schaaltje met heet water. Zet even apart.
- Zet een hapjespan op het vuur. Verwarm hierin de zonnebloemolie.
- Snij de ui en knoflook fijn. Bak deze 2 minuten in de pan.
- Was de paprika en snij in stukjes. Doe in de pan en bak 5 minuten.
- Rasp de gerookte tofu grof. Was de tomaat en snij in stukjes. Voeg de tofu, tomaat en tomatenpuree toe aan de paprika.Voeg de Tex Mex kruiden toe naar smaak. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
- Pureer de cashewnoten, samen met het hete water, tot een egale saus.
- Giet de bonen en mais af en voeg toe aan de saus. Voeg ook de cashewcreme toe.
- Pak de tortilla wraps erbij. Vul iedere wrap met 2 flinke scheppen vulling. Rol op en leg in de ovenschaal. Bak de wraps ongeveer 15 minuten in de oven totdat de bovenkant licht knapperig wordt.
Optioneel, om te garneren
- Garneer eventueel met guacamole, tacosaus en vegan creme fraiche
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op tortilla wraps. Dit gerecht ging er goed in bij hen. Is jouw kind wat kieskeuriger? Laat je kind dan mee beslissen over hoeveel schepjes vulling er in de wrap gaat, of of er wel of geen kidney bonen in de vulling mogen.Â
- Je kunt ook je kind zelf een wrap laten beleggen.Â
Review