Recept voor vegan maaltijdsalade

In de zomer heb ik vaak zin in lichte en frisse gerechten. Ik eet daarom meerdere dagen per week een lekkere maaltijdsalade. De ene keer is dat een pastasalade. De andere keer couscous of quinoa. Deze frisse noedelsalade heb ik afgelopen weken al een paar keer gemaakt. Hij viel erg goed in de smaak!

Welke ingredienten heb je nodig voor frisse noedelsalade met miso dressing?

Deze maaltijdsalade is erg eenvoudig om te maken. Je kookt wat rijstnoedels (of een andere noedelsoort) en voegt rauwe groente en sticky tofu toe. De miso dressing maakt het helemaal af.

Haal de volgende ingredienten in huis voor deze noedelsalade:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 400 gram sticky tofu 
  • 200 gram rijstnoedels
  • 1 komkommer
  • 4 nectarines
  • 150 gram wortel
  • 100 gram witte kool of spitskool
  • 3 stengels bosui

Miso pindadressing

  • 35 gram miso pasta
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 theelepels sesamolie

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje pinda’s
  • 1 handje verse koriander

Hoe kun je de sticky tofu vervangen?

In dit gerecht gebruik ik sticky tofu. Dat zijn knapperig gebakken tofublokjes met een sticky sausje. Sticky tofu is heel leuk en lekker om zelf te maken. Het kost echter wel wat tijd (reken op ongeveer 20 minuten). Heb je die tijd (of zin) niet? Gebruik dan voorverpakte tofublokjes van de supermarkt en breng deze op smaak met wat ketjap.

Hoe maak je een maaltijdsalade kidsproof?

Een schaal met maaltijdsalade kan soms spontaan zorgen voor mopperende kinderen. Want er zit een hoop in en ze hebben er geen controle over. Als ik een maaltijdsalade maak, dan serveer ik de ingredienten in losse bakjes op tafel. Laat je kind zelf kiezen wat hij (of zij) in zijn salade wil. Dan is hij onderdeel van het proces en kan hij kiezen wat hij lekker vindt.

Meer vegetarische Aziatische recepten

Ik ben gek op de Aziatische keuken! Zoveel lekkere smaken en zo makkelijk om lekkere vega(n) gerechten mee te maken. Bekijk al mijn Aziatische recepten voor meer inspiratie. Of bekijk de recepten hieronder.

Kung Pao Tofu
Kung Pao Tofu is een heerlijke vegan versie van de kung pao kip. Een echte Aziatische klassieker. De tofu is heerlijk knapperig en super smaakvol gekruid. Zelfs vleeseters maak je blij met dit plantaardige recept.
Bekijk recept
Fried rice met knapperige tempeh
Dit is een heerlijke vegan nasi met prei en sperziebonen. De knapperige tempeh maakt het helemaal af. Maak de fried rice zonder pakjes en zakjes.
Bekijk recept
Aziatische vegetarische kip met rijst en komkommer-radijssalade
Dit is een fantastisch fris en licht recept; Aziatische kip met rijst. Gemarineerde vegetarische stukjes, rijst en een heerlijk frisse radijs-komkommersalade. Een fijne lente en zomermaaltijd!
Bekijk recept
Recept voor vegan noedelsalade
Frisse vegan noedelsalade met miso pinda dressing

Vegan noedelsalade met sticky tofu en miso pindadressing

Deze vegan noedelsalade is een heerlijke frisse maaltijdsalade. Perfect voor een mooie zomerdag. De salade is gevuld met veel groente en perfect op smaak door de miso pindadressing.
4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
KeukenAziatisch
TrefwoordMaaltijdsalade, Noedelsalade, Sticky tofu, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram sticky tofu Zie hier voor het recept. Zorg dat je dit van tevoren klaar hebt, dan is de salade snel klaar. Alternatief: voorverpakte tofu blokjes van de supermarkt, bakken met 4 eetlepels ketjap manis.
  • 200 gram rijstnoedels
  • 1 komkommer
  • 4 nectarine
  • 150 gram wortel
  • 100 gram witte kool of spitskool
  • 3 stengels bosui

Miso pindadressing

  • 35 gram miso pasta
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 theelepels sesamolie

Optioneel, om te garneren

  • 1 handje pinda's
  • 1 handje verse koriander

Instructies

  • Zorg dat je de sticky tofu alvast hebt bereid.
  • Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Was de komkommer, nectarine, kool en bosui.
    Snij de komkommer in stukjes.
    Snij de nectarine in julienne reepjes.
    Snij de kool super fijn.
    Snij de bosui in ringen.
  • Schil de wortel en snij in julienne reepjes. Ik doe dat met een rasp in de food processor. Het kan ook met een mandoline, of met de hand (is wel veel werk!), of koop voorverpakte julienne wortel.
  • Maak de miso pindadressing. Meng de miso, pindakaas, rijstazijn, gembersiroop, sesamolie en sojasaus tot een gladde saus.
  • Doe de rijstazijn in een grote salade kom. Voeg de komkommer, wortel, nectarine, kool en bosui toe. Roer de miso saus erdoor.
  • Garneer met wat verse koriander en pinda's.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen aten deze salade zo op, omdat ze de misosaus zo lekker vinden. Dat geldt natuurlijk niet voor alle kinderen.
  • De tip om kinderen maaltijdsalade te laten eten, is om alle ingredienten in aparte bakjes op tafel te zetten en je kind zelf te laten kiezen wat hij bij zijn noedels wil. 
Recept voor vegan noedelsalade
Frisse vegan noedelsalade met miso pinda dressing