Snel pasta recept
Dit snelle en vegan pastarecept wil ik jullie niet onthouden! De pastasaus maak je helemaal zelf, zonder pakjes en zakjes. En het heeft ontzettend veel smaak, doordat de groente gegrild zijn in de oven.
Vegan pastasaus uit de oven
De basis voor deze pasta is een super lekkere pastasaus, die je in de oven bereidt. Je grillt tomaten en paprika, samen met een ui en knoflook in de oven. Daarna pureer je de saus, samen met cannellini bonen (witte bonen) en zongedroogde tomaat. Een ontzettend makkelijke saus.
Vegan pasta recept
Dit is een vegan pasta recept. De cannellini bonen zorgen voor extra proteïne en geven bovendien wat romigheid aan de saus. Garneer de pasta met vegan Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijke vegan pasta.
Vegetarische balletjes
Ik serveerde deze pasta met vegetarische (of vegan) balletjes. Dat maakt de pasta helemaal af. Je kunt de balletjes uiteraard achterwege laten. De saus is van zichzelf al erg lekker. Maar wil je een lekkere bite én wat extra eiwitten, dan is het een super lekker idee om vegetarische balletjes toe te voegen.
Ingrediënten voor deze snelle pasta met gegrilde tomaat en paprika
Deze heerlijke pasta maak je heel eenvoudig zelf. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
Saus
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram tomaten
- 2 paprika’s
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
- 250 gram cannellini bonen blik van 400 gram, uitlekgewicht
- 45 gram zongedroogde tomaten
- 20 gram (vegan) boter
Overig
- 320 gram pasta
- 75 gram (vegan) Parmezaanse kaas of 4 eetlepels edelgist vlokken
- 200 gram vegan balletjes (ik gebruikte zelf jackfruit balletjes voor dit recept, maar het kan ook met andere vegan of groente balletjes)
- verse basilicum om te garneren
Kidsproof pasta recept
Deze pasta is perfect om te eten met kinderen. Doordat de saus is gepureerd, heb je geen last van ‘stukjes’. Dit zorgt vaak voor minder discussie aan tafel. Ben je benieuwd naar extra tips om te eten met kinderen? Lees dan dit artikelover geen strijd aan tafel.
Vegetarische pasta recepten
Ook zo gek op pasta? Probeer dan ook zeker deze vegetarische pasta recepten:
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Ingrediënten
Saus
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram tomaten
- 2 paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
- 250 gram cannellini boon blik van 400 gram, uitlekgewicht
- 45 gram zongedroogde tomaten
- 20 gram (vegan) boter
Overig
- 320 gram pasta
- 75 gram (vegan) kaas of 4 eetlepels edelgist vlokken
- 200 gram vegan balletjes ik gebruikte zelf jackfruit balletjes voor dit recept, maar het kan ook met andere vegan of groente balletjes.
- verse basilicum om te garneren
Instructies
- Verwam de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier, of een grote ovenschaal klaar.
- Was de tomaat en paprika en snij in grove stukken. Leg op de bakplaat.
- Schil de ui en knoflook en snij grof. Leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill ongeveer 10 minuten in de oven.
- Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Vewarm een beetje olijfolie in een pan. Bak hierin de vegan balletjes gaar in een paar minuten.
- Doe het tomaatmengsel in een blender (of een kom en gebruik dan een staafmixer). Voeg de uitgelekte witte bonen, de zongedroogde tomaten en de boter toe. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de saus en de balletjes door de pasta. Garneer met (vegan) geraspte kaas en eventueel met verse basilicum
Kidsproof tips
- Dit is dé perfecte pasta om te eten met kinderen. De saus is gepureerd en er zitten dus geen stukjes in.
Review