Ramen als lunch: snel, smaakvol en vegan

Ramen is een heerlijke en voedzame maaltijd die perfect is voor lunch of diner. De traditionele ramen bestaan uit bouillon, noedels, toppings en groenten. De bouillon wordt meestal gemaakt van vlees of vis, maar er zijn tegenwoordig ook veel heerlijke veganistische opties beschikbaar. Zoals de miso bouillon die ik gebruik in deze heerlijke vegan ramen lunch!

Ramen met miso bouillon

Vegan ramen met miso bouillon is een snelle en eenvoudige manier om te genieten van een smaakvolle en voedzame maaltijd. Miso is een gefermenteerde bonenpasta die een umami-rijke smaak toevoegt aan de bouillon. Je kunt miso kopen in de meeste supermarkten of in de Aziatische toko.

Ramen met miso mouillon
Vegan ramen lunch

Hoe maak je een snelle vegan ramen?

De basis voor vegan ramen is een eenvoudige bouillon van miso, vegan mayonaise, limoen, sojasaus en gembersiroop.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Toppings voor vegan ramen

Als ik ramen als lunch eet, dan hou ik het altijd heel erg simpel. Ik voeg wat chiliolie, bosui en pinda’s toe als toppings.
Wanneer ik iets meer tijd heb, of dit recept gebruik voor een avondmaaltijd, voeg ik wat extra toppings toe, in de vorm van groente en eiwitten. Bijvoorbeeld gebakken spitskool, gebakken prei, champignons, paprika, sticky tofu of sticky tempeh

Meer vega en vegan Aziatische recepten

Wil je vaker vega of vegan koken? Dan raad ik je aan om vaker Aziatisch te eten. De Aziatische keuken is rijk van smaak en je mist geen vlees of zuivel in deze gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens een van deze recepten:

Vegan noedelsalade met veel groente
Zin in een lekkere, frisse en gezonde Aziatische maaltijdsalade? Bekijk dan snel hoe je deze noedelsalade maakt.
Bekijk recept
Curry korma met broccoli
Ben je op zoek naar een lekkere gezonde vegan curry zonder pakjes en zakjes? Deze curry korma met broccoli moet je absoluut maken! Je maakt de curry vrij eenvoudig zelf.
Bekijk recept
Snelle vegan roerbak noedels
Zin in een lekker roerbak gerecht? Deze vegan roerbaknoedels zijn lekker voedzaam en maak je heel snel zelf zonder pakjes en zakjes! Varieer met je lievelings roerbakgroente en zet iedere keer weer een verrassende noedelmaaltijd op tafel.
Bekijk recept
Ramen met miso mouillon
Vegan ramen lunch

Vegan ramen lunch

Dit is je nieuwe favoriete thuiswerk lunch. Deze vegan ramen staat binnen 5 minuten aan tafel. Super makkelijk om te maken en vooral ontzettend smaakvol!
Nog geen beoordeling
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenAziatisch, Japans
TrefwoordRamen
Porties1 persoon

Ingrediënten

  • 75 gram volkoren noedels

Saus

  • 1 eetlepel miso
  • 1 eetlepel vegan mayonaise
  • 2 eeetlepel sojasaus
  • 2 theelepel limoensap
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 250 ml groentebouillon warm
  • 1 snufje chilivlokken

Topings, naar keuze

  • bosui
  • gebakken uitjes
  • chili olie
  • pinda's
  • gebakken spitskool

Instructies

  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  • Meng de miso, vegan mayo, sojasaus, limoensap, gembersiroop en groentebouillon in een kom. Roer de gekookte noedels erdoor.
  • Breng op smaak met chilivlokken. Garneer met toppings naar keuze. Geniet ervan!