Noedelsoep binnen 10-15 minuten
Ik ben gek op ramen. In Nijmegen zat een super lekker restaurant waar je de beste ramen kon eten (Tokokoro Ramen, helaas inmiddels gesloten wegens verhuizing naar Griekenland). Wij haalden daar regelmatig een lekkere kom ramen af. Ik geef toe dat ik zelf niet kan tippen aan hun ramen kunsten. Dat probeer ik dan ook niet. Wat ik wel veelvuldig doe, is snelle ramen maken die binnen 10-15 minuten op tafel staat. Een heerlijke Aziatische maaltijd. Ik deel het recept hieronder!
Hoe maak je snelle noedelsoep?
De ideale vegan ramen noedelsoep bestaat wat mij betreft uit 5 hoofdingredienten:
- bouillon
- smaakmakers
- noedels
- eiwitbron
- groente
Voor de bouillon ga ik voor de snelle optie; een blokje groente bouillon.
Omdat de bouillon niet super bijzonder is, zijn de smaakmakers extra belangrijk. Ik ga voor gember, knoflook, sojasaus, sesamolie, sambal en rijstazijn. Dit zijn ingredienten die standaard in mijn keukenlade staan en waar je heel gemakkelijk super goede umami mee krijgt.
Dan komen we bij de noedels. Je kunt op zich allerlei soorten noedels gebruiken voor een lekkere ramen. Het snelste is om voorgekookte noedels te gebruiken, maar je kunt ook gedroogde noedels gebruiken. Deze moet je dan wel eerst even koken.
Qua eiwitbron heb ik hier gekozen voor tofu. De snelste manier is om tofu gewoon in blokjes te snijden en in de soep te doen. De soep zelf is al super smaakvol, dus het maakt niet veel uit als de tofu niet gekruid is. Wil je dat toch? Dan kan ik je mijn recept voor knapperige tofu aanbevelen. Een andere heerlijke vegan eiwitbron die ik vaak gebruik, is tempeh. Dit duurt echter wel iets langer om te bereiden.
Tot slot de groente. Ik gebruik hiervoor altijd wat ik in huis heb. In dit geval was dat broccoli en bosui. Maar je kunt ook paprika, courgette, paksoi, kool, sperziebonen, peultjes etc gebruiken.
Ingredienten voor vegan ramen
Haal de volgende ingredienten in huis voor lekkere en snelle vegan ramen voor 2 personen:
- 250 gram broccoli
- 150 gram noedels ongekookt
- knoflookteentjes 3x
- 3 cm verse gemberwortel
- 3 stengels bosui
- 4 eetlepels sojasaus of tamari
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 0,5 theelepel sambal
- 600 ml groente bouillon
- 150 gram tofu
Super snelle vegan ramen met tofu
Ingrediënten
- 250 gram broccoli
- 150 gram noedels ongekookt
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 3 stengels bosui
- 4 eetlepels sojasaus of tamari
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 0,5 theelepel sambal
- 600 ml groente bouillon
- 150 gram tofu
Optioneel
- verse koriander
- chili olie
- zout
- peper
Instructies
- Zet een aantal flinke soepkommen klaar.
- Snij de broccoli in roosjes en kook in 3 minuten beetgaar. Giet af.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Snij de tofu in blokjes. Snij de bosui in ringen.
- Snij de knoflook en gember fijn. Verdeel over de soepkommen. Verdeel ook de sojasaus en sambal over de kommen.
- Verhit de sesamolie en de rijstazijn in een pan. Giet de hete olie over de kommen. Verdeel ook de hete groente bouillon over de kommen. Breng eventueel extra op smaak met zout, peper, sojasaus en/of sambal. Verdeel de broccoli, tofublokjes en bosui.
Optioneel
- Serveer eventueel met verse koriander en chili olie.
Kidsproof tips
- Deze noedelsoep kun je prima met kinderen eten. Gebruik eventueel minder sambal.
- Is je kind geen fan van broccoli? Voeg dan andere groente toe, zoals paprika, tomaat.
Review