Recept voor vegan spitskool fritters

In deze blog ga ik jullie een lekker en gezond recept voor vegan spitskool pannenkoekjes geven. Spitskool is een heerlijke groente die veelzijdige mogelijkheden biedt in de keuken. Je kunt er soep, salade, stamppot of zelfs pannenkoekjes van maken.

Deze groente pannenkoekjes zijn vegan, dus ook geschikt als je helemaal plantaardig eet. Ze zijn lekker knapperig aan de buitenkant en zacht en smeuïg aan de binnenkant. De spitskool en wortel geven de pannenkoekjes een lekkere, frisse smaak.

Als je op zoek bent naar een lekker en gezond recept voor vegan pannenkoekjes, dan is dit recept zeker een aanrader.

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

✓ makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

✓ 9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

✓ Voor slechts 5,99 ipv 7,99

✓ inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

Vegan spitskool pannenkoekjes: een gezond en lekker recept

Deze vegan spitskool pannenkoekjes zijn een heerlijke en gezonde manier om spitskool te eten. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Spitskool is een goede bron van vitamine C, vitamine K en kalium. Wortel is een goede bron van vitamine A en bètacaroteen.

Vegan groente fritters

Wanneer is spitskool in het seizoen?

Spitskool is een wintergroente, dus hij is in het seizoen van oktober tot en met april. In deze periode is spitskool het lekkerst en het gezondst.

Hoe maak je groente fritters vegan?

Om groente fritters vegan te maken, kun je een paar dingen doen:

  • Vervang eieren door een plantaardig alternatief, zoals aquafaba, kikkererwtenmeel of chiazaad.
  • Gebruik plantaardige melk of plantaardige room als bindmiddel.
  • Voeg extra vezels toe, zoals havermout of lijnzaad, om het beslag steviger te maken.

In dit recept voor vegan spitskool pannenkoekjes gebruik ik gebroken lijnzaad om de eieren te vervangen. Lijnzaad bevat veel vezels en eiwitten, waardoor het een goed bindmiddel is. We voegen ook wat water toe aan het lijnzaad, zodat het een gel vormt. Deze gel helpt het beslag samen te houden.

Meer lekkere recepten met kool

Kool is niet de meest sexy groente die we hebben. Maar wel een groente die het heel goed doet met ons klimaat. En ook een groente die je ontzettend kan verrassen. Probeer daarom ook eens een van deze andere recepten met kool.

Fried rice met spitskool en tofu gehakt
Lekker en voedzaam recept voor fried rice met spitskool en tofu gehakt. Dit vegan gerecht is snel en gemakkelijk te bereiden en is perfect voor een doordeweekse maaltijd. Nasi, maar dan net even anders.
Bekijk recept
Eiwtrijke vegan poké bowl met tempeh, spitskool, radijs en edamame bonen
Deze vegan poké bowl is een heerlijke maaltijd om te maken als lunch of als diner. De geroerbakte spitskool en radijs zorgen voor een lekkere bite. De tempeh en edamame bonen maken het helemaal af en zorgen ervoor dat je een lekkere dosis plantaardige eiwitten binnen krijgt. Een perfecte vegan maaltijd dus.
Bekijk recept
Romige koolsoep
Deze romige koolsoep is een absolute positieve verrassing! Soms weet ik even niet wat ik met kool aan moet. Na wat experimenteren kan ik je deze romige koolsoep van harte aanbevelen! Een heerlijke vegetarische maaltijdsoep! 
Bekijk recept

Vegan spitskool fritters

Vegan spitskool pannenkoekjes: een heerlijk en gezond recept voor iedereen.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
KeukenFusion
TrefwoordFritters, Groente pannenkoek, Kidsproof, Vegan
Porties14 stuks

Ingrediënten

  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • 65 ml water
  • 500 gram spitksool
  • 200 gram wortel
  • 3 gram bakpoeder
  • 25 gram bloem
  • 0,5 theelepel z'atar
  • 0,25 theelepel zout
  • 1 mespuntje peper
  • 4 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Doe de lijnzaad bij het water en laat minimaal 5 minuten rusten.
  • Was de spitskool en schil de wortel. Rasp de wortel en snij de spitskool in dunne reepjes.
  • Doe de groente in een kom. Voeg de bakpoeder, bloem, z'atar, zout, peper en water met lijnzaad toe. Meng met je handen. Zet het 15 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan. Kneed bolletjes van het groentemengsel en maak plat. Leg in de pan. Bak de fritters ongeveer 2 minuten per kant. Herhaal dit met de rest van het groentemengsel.
  • Serveer de fritters met je favoriete saus, bijvoorbeeld ketchup, vegan mayonaise of chilisaus.

Kidsproof tips

  • Het ene kind houdt heel erg van deze groente pannenkoekjes en het andere kind niet. Probeer het lekker uit en serveer eventueel met ketchup of vegan mayonaise, om te wennen aan de smaak.