Foe yong hai recept

Foe yong hai. Ieder Chinees restaurant zal het ongetwijfeld op het menu hebben staan. Foe yong hai is een als het ware een omelet met groente in zoetzure saus. Zo ingewikkeld als de naam is, zo gemakkelijk is het recept! De lekkerste foe yong hai maak je namelijk heel eenvoudig zelf! Dit recept voor zelfgemaakte foe yong hai is ook nog eens een stuk gezonder. Een heerlijk vegetarisch gerecht waar het hele gezin van zal smullen!

Super snelle vegetarische zoetzuur
Deze vegetarische zoetzure saus maak je snel, zonder pakjes en zakjes. Een heerlijke maaltijd voor de doordeweekse avond. Kinderen zijn er dol op!
Bekijk recept
Atjar tjampoer zelf maken
Atjar tjampoer is ontzettend makkelijk en goedkoop om zelf te maken. Met een kool, wortel en kurkuma maak je heel eenvoudig je eigen atjar!
Bekijk recept

Foe yong hai zonder pakjes of zakjes

Ik ben groot voorstander van koken zonder pakjes of zakjes. Het liefst maak ik dan ook alles zelf, zo ook deze foe yong hai. Het recept voor deze zelfgemaakte foe yong hai bestaat uit 3 elementen: zoetzure saus, omelet en een mengsel van groente met eventueel rijst. Het is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Alleen de zoetzure saus heeft wat tijd nodig om in te koken. De bereiding van de omelet en het roerbakmengsel is een kwestie van bakken in de pan.

Ik serveer de omelet, vul deze met roerbakgroente en doe daarover de zoetzure saus. Voor een completere maaltijd kun je er optioneel rijst bij serveren. Of wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte atjar tampoer? Een heerlijke vegetarische comfort food maaltijd!

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

Voor slechts 5,99 ipv 7,99

inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

Omelet met roerbakgroente en zoetzure saus
Vegetarische foe yong hai zonder pakjes en zakjes

Zoetzure saus zelf maken

Wat foe yong hai zo lekker maakt, is de zoetzure saus. Met de juiste ingrediënten in huis kun je deze heel gemakkelijk zelf maken. De basis van de saus bestaat uit een uitje, gember en chilipoeder. Dit bak je aan in olie. Vervolgens voeg je gehalveerde cherrytomaatje toe, azijn, sojasaus en wat suiker. Dit mengsel laat je pruttelen voor ongeveer 15 minuutjes en dan is je saus klaar om geserveerd te worden! Mocht je graag een hele gladde saus willen? Dan kun je deze zelfs nog even pureren met een staafmixer.

Ingrediënten zoetzure saus

  • 1 rode ui
  • 1 halve chilipeper
  • 4 cm verse gember
  • 250 gram cherrytomaten
  • 35 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn

Meer vegetarische recepten uit de Aziatische keuken

Geïnspireerd geraakt door dit recept voor zelfgemaakte foe yong hai? En op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische recepten uit de Aziatische keuken? Check dan zeker even onderstaande gerechten. Stuk voor stuk heerlijke maaltijden om je vingers bij af te likken!

Noedelsalade met pindadressing
Deze vegetarische noedelsalade is een heerlijk frisse salade. Lekker als lunch, of als avondeten op een warme zomeravond. De salade is rijkelijk gevuld met groente, zoals komkommer, wortel en kool. De zelfgemaakte pindadressing maakt het helemaal af!
Bekijk recept
Vegetarische ajam ketjap met seitan en zelfgemaakte atjar tjampoer
Dit is een heerlijke vegetarische variant op ajam ketjap of babi ketjap. Deze ajam ketjap is gemaakt met seitan. Serveer met sperziebonen, rijst en atjar tjampoer en je hebt een heerlijke Aziatische maaltijd.
Bekijk recept
Sajoer boontjes
Deze sajoer boontjes maak je heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Deze vegetarische Aziatische topper staat binnen 15 minuten op tafel. Serveer met wat rijst en/of naan brood en je hebt een heerlijke maaltijd!
Bekijk recept

Vegetarische foe yong hai zonder pakjes en zakjes

De gezonde versie van de afhaal Chinees foe yong hai. Een heerlijke vegetarische omelet met roerbak groente en zoetzure saus. Maak deze foe yong hai eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch, Chinees, Fusion
TrefwoordFoe yong hai, Kidsproof, Omelet, Vegetrisch
Porties4 personen

Ingrediënten

Voor de omelet

  • 8 eieren
  • 3 bosui
  • 1 paprika
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Zoetzure saus

  • 1 rode ui
  • 1 halve chilipeper
  • 4 cm gember
  • 250 gram cherrytomaten
  • 35 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel azijn

Algemeen

  • 300 gram rijst
  • 800 gram groente bijvoorbeeld broccoli, sperziebonen, paprika, taugé, prei, champignon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Zoetzure saus

  • Maak nu de zoetzure saus. Pureer de ui, halve chilipeper (zonder zaadjes) en de geschilde gember met een scheutje olie in de blender tot een gladde massa. Doe deze puree, samen met de cherrytomaten en suiker in een sauspan en kook ongeveer 15 minuten.
  • Voeg na 15 minuten de azijn en sojasaus toe en kook deze kort mee. Breng op smaak met zout en peper. 

Roerbakgroente

  • Was en snij de harde groente (broccoli, sperziebonen) in hapklare stukjes. Blancheer de harde groente 2-3 minuten in kokend water. 
  • Was en snij de rest van de groente. Roerbak alle groenten, inclusief de harde groenten in een scheut olijfolie in een hapjespan. Breng op smaak met zout en peper. Heb je ook taugé en prei? Voeg deze pas aan het eind toe, nadat de omelets klaar zijn. 

Omelet

  • Pak een kom en kluts hier de eieren in. Roer de eieren goed door. Snij de knoflook, lente ui en paprika fijn en voeg deze toe aan het eimengsel. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Zet een koekenpan klaar en verwarm hier een scheutje olijfolie in. Schenk het omeletmengsel in de pan. Bepaal van tevoren of je 2 of 4 omelets wil maken. Schenk dan dus 1/4 of 1/2 van het omeletmengsel in de pan. Doe een deksel op de pan en bak het ei totdat de bovenkant van het ei niet meer vochtig is. Keer het ei om en bak de tweede kant nog eens een paar minuten. 
  • Serveer de omelet met rijst, roerbakgroente en zoetzure saus

Kidsproof tips

  • Deze foe yong hai vinden kinderen vaak heel lekker. Je kunt zelf kiezen welke groenten je erbij roerbakt. Je kunt eventueel een deel van de groenten koken en vervolgens pureren en door het omeletmengsel doen.