Risotto met gegrilde tomaat: lekker en makkelijk risotto recept
Van risotto kan ik echt geen genoeg krijgen. Je kunt me er echt voor wakker maken. Er zijn zoveel lekkere vegetarische gerechten te maken met risotto. Een van mijn risotto favorieten is deze risotto met gegrilde tomaat. Het is super makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. Echt een top gerechtje om indruk mee te maken!
Ingredienten voor risotto met gegrilde tomaat
Deze tomatenrisotto is niet alleen makkelijk om te maken, je hebt er ook maar weinig ingredienten voor nodig. Haal het volgende in huis voor een lekkere 4 persoons risotto:
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 320 gram risotto
- 100 ml droge witte wijn alternatief: 2 eetlepels balsamico azijn en wat extra groente bouillon
- 1 liter groente bouillon
- 3 teentjes knoflook
- 1000 gram cherrytomaat
- zout
- peper
- 75 gram Parmezaanse kaas of plantaardig alternatief
- verse basilicum
Hoe maak je vegan tomatenrisotto?
Deze risotto is vegetarisch, maar is vrij eenvoudig plantaardig te maken. Gebruik een vegan witte wijn en vervang de Parmezaanse kaas door een plantaardige geraspte kaas, of edelgistvlokken.
Kidsproof tips voor tomatenrisotto
Deze tomatenrisotto is een van de favoriete gerechten van mijn dochter (’18). De gegrilde tomaatjes smaken lekker zoet en risotto is romig van smaak. Een goede kidsproof combi dus. Voorzie jij toch problemen? Pureer dan de gegrilde tomaten nadat ze uit de oven komen. Schenk deze tomatensaus aan het einde door de risotto en laat nog even inkoken.
Meer vegetarische risotto recepten
Als echte risotto fan heb ik inmiddels behoorlijk veel risotto recepten op mijn website staan. Houd jij ook zo van risotto? Probeer dan eens een van deze vega risotto recepten:
Risotto met gegrilde tomaat
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 320 gram risotto
- 100 ml droge witte wijn alternatief: 2 eetlepels balsamico azijn en wat extra groente bouillon
- 1 liter groente bouillon
- 3 teentjes knoflook
- 1000 gram cherrytomaat
- zout
- peper
- 75 gram Parmezaanse kaas of plantaardig alternatief
- verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar. Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan.
- Snij de ui fijn en bak 2 minuten in de olijfolie. Voeg de risottorijst toe bak 1 minuut mee op middenhoog vuur. Blus de risotto af met de witte wijn.
- Voeg een flinke scheut groente bouillon toe als de witte wijn is ingekookt. Laat de bouillon inkoken en voeg vervolgens een nieuwe scheut bouillon toe. Herhaal dit proces totdat de risottorijst al dente is en de bouillon is ingekookt. Is je bouillon op, maar je risotto nog niet gaar? Maak dan wat extra bouillon bij.
- Tijdens het bereiden van de risotto, grillen we de tomaten in de oven. Was de cherrytomaat en snij doormidden. Doe in de ovenschaal. Schil de teentjes knoflook en snij fijn. Voeg toe aan de tomaten. Schenk de rest van de olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Grill ongeveer 10-15 minuten in de oven op grillstand totdat de tomaatjes mooi gegrild zijn.
- Roer de tomaten door de risotto. Voeg ook de geraspte Parmezaan toe en roer goed door. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Garneer met verse basilicum.
Kidsproof tips
- Als je graag risotto wilt eten met je kind, is dit een van je beste opties. Gegrilde tomaten smaken lekker zoet en de meeste kinderen lusten graag tomaten.Â
- Om de risotto extra kidsproof te maken, kun je de tomaten pureren nadat ze uit de oven komen. Zo heb je een risotto zonder stukjes. De smaak blijft hetzelfde!
Review