Risotto met bimi, appel en blauwe kaas à la Jamie Oliver

Vegetarische risotto met blauwe kaas

Risotto is altijd een goed idee

Dit zou mijn levensmotto kunnen zijn. Ik ben echt een ontzettend groot risotto fan. Je kunt er zoveel kanten mee op. Zoals bijvoorbeeld deze risotto met bimi en blauwe kaas. Echt heerlijk! Verder vind je heel veel andere lekkere vegetarische risotto recepten op mijn website.

Jamie Oliver

Dit risotto recept heb ik gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Ik herinner me nog dat ik dit gerecht als één van mijn eerste risotto recepten heb gemaakt. Ik weet niet meer in welk kookboek van Jamie het stond. Maar de strekking van het recept was: risotto, blauwe kaas, appel en walnoten. Dat is ook de basis voor dit recept, alleen heb ik er nog wat extra groenten aan toegevoegd. Bimi welteverstaan.

Een recept met bimi

Ben je bekend met bimi? Het is een kruising tussen broccoli en Chinese kool. De groente komt oorspronkelijk uit Japan, maar wordt nu ook in Nederland geteeld. Aan het eind van de winter heb ik een aantal keer bimi in mijn groentetas gehad. Ontzettend lekker vind ik zelf! Bimi wordt ook wel broccolini, baby broccoli, aspergebroccoli of sprouting broccoli genoemd.

Jouw Foxilicious account

Wil jij vaker vegetarisch eten? Ik inspireer je graag met lekkere en makkelijke vega(n) recepten met kidsproof tips. Maak een gratis account aan voor leuke extra's:

✓ Sla je favoriete recepten op in je eigen collecties

✓ Ontvang vega weekmenu's

✓ Beheer je account en ontvang extra's

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan

Heb je geen bimi in huis, of lukt het niet om bimi te kopen? Gebruik dan broccoli of groene asperges in het recept. Dat kan ook prima!

Meer vegetarische risotto recepten

Smaakt deze risotto naar meer? Of heb je juist liever iets anders? Ik heb een hele pagina gemaakt met al mijn risotto recepten. Ook heb ik een blog geschreven met mijn 10 favoriete risotto recepten van dit moment.

Vegetarische risotto met blauwe kaas

Risotto met bimi, appel en blauwe kaas

Een heerlijk vegetarische risotto recept met blauwe kaas, appel en bimi. Heb je geen bimi, of sprouting broccoli? Ga dan voor broccoli, of groene asperges! Dat past allebei ook perfect bij dit recept.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Aardappel, Bimi, Blauwe kaas, Brocolini, Gorgonzola, Kidsproof, Risotto, Sprouting broccoli, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 320 gram risotto rijst
  • 1 grote appel
  • 800 gram bimi of broccoli
  • 75 gram milde blauwe kaas
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 handje walnoten
  • 2 blokjes groente bouillon + 1 liter kokend water
  • oregano (gedroogd)

Instructies

  • Pel de ui en snij fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een flinke hapjespan. Bak hierin de ui voor een paar minuten.
    Voeg de risotto rijst toe en bak mee tot deze mooi glazig oogt.
  • Bereid intussen de groente bouillon. Blus de rijst af met een scheut groente bouillon, zodat de rijst net onder water staat. Roer goed door en laat de rijst mooi in koken.
    Schenk steeds een scheut bouillon erbij zodra de rijst bijna droog kookt. Blijf tussendoor goed roeren. Herhaal dit tot je risottorijst mooi beetgaar is. Dit is meestal na 15-20 minuten.
    Is je bouillon eerder op? Voeg dan water toe ipv bouillon.
  • Was intussen de bimi (of broccoli) en snij het onderste stukje van ieder steeltje af. Gebruik je broccoli? Snij de broccoli in roosjes.
    Stoom de bimi in ongeveer 6-8 minuten gaar. Dit kan in de stoomoven, maar kan ook in een pan met een laagje water. Leg daar een vergiet in en zorg dat je een deksel op de pan kunt doen, zodat deze mooi is afgesloten. Is stomen geen optie? Kook dan in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Was de appel en snij in dunne reepjes.
  • Verwarm de walnoten kort in een pan.
  • Als de risotto rijst gaar is, brokkel je de geitenkaas en de blauwe kaas over de rijst.. Roer ook 50 gram Parmezaanse kaas en de stukjes appel door de rijst. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper en wat oregano.
    Garneer met de walnoten en de rest van de Parmezaanse kaas. Serveer met de bimi.

Kidsproof tips

  • Voor de kids kun je overwegen om de blauwe kaas apart op tafel te serveren. Zo kun je een portie zonder blauwe kaas opscheppen bij de kids. 
  • Houdt jouw kind niet van bimi of broccoli? Kook er dan wat andere groente bij die je kind wel lust. De appeltjes vinden ze vast lekker!

Voedingswaarde

Calorieën: 563kcalKoolhydraten: 85gEiwitten: 25gVet: 13gVerzadigd vet: 8gCholesterol: 31mgZout: 599mgKalium: 219mgVezels: 5gSuiker: 9gVitamin A: 3964IUVitamine C: 187mgCalcium: 431mgIron: 6mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling




Eén reactie op “Risotto met bimi, appel en blauwe kaas à la Jamie Oliver