Kool is ideaal als basis voor een salade

Soms heb ik echt geen idee wat ik moet doen met een restje kool. Ik vergeet namelijk weleens hoe lekker het is om koolsla te eten. Gelukkig heb ik inmiddels zelf heel wat lekkere recepten met kool op mijn website staan. Waaronder ook een aantal recepten voor koolsla. Eén ‘gewone’ variant en een Tex Mex koolsla. Allebei super lekker. Dat bracht me op het idee om weer eens een nieuw koolsla recept te maken. Kool is namelijk super veelzijdig. Met een lekkere dressing of wat lekkere toppings maak je heel eenvoudig een nieuwe verrassende salade. En zo geschiedde..

Truffel mayonaise als sladressing

De laatste tijd ben ik verslaafd geraakt aan truffel mayonaise. Ik heb het super vaak voorbij zien komen bij Ilona, de bitterballen koningin zweert namelijk bij truffel mayo als dip bij bitterballen. Ik moest het zelf ook maar is proberen…en dat heb ik geweten! Sindsdien heb ik een soort verslaving opgebouwd. Ik eet het niet alleen bij bitterballen, maar het is bijvoorbeeld ook heel lekker op een cracker met kaas, met een paar plakjes komkommer erop. En ik gebruik het dus als sladressing. Truffel mayonaise geeft namelijk een super lekkere smaak aan een salade. Perfect ook voor een koolsla! Ik gebruik trouwens zelf altijd de truffel mayonaise van Jean Baton. (geen sponsoring hoor, gewoon fan). Deze koop je gewoon in de supermarkt!

Lekker bij een vegetarische burger

Deze koolsla kun je natuurlijk als lunch eten, of als voorgerecht of bijgerecht. Persoonlijk vind ik koolsla heel lekker bij een vegetarische burger. Denk bijvoorbeeld aan een bietenburger of een linzen burger.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Rode koolsla met appel en truffel mayonaise dressing

Deze rode koolsla met appel en truffel mayonaise is een heerlijke vegetarische salade. Eet de salade als lunch, als voorgerecht of bijgerecht. De appel zorgt voor een frisse smaak en de truffel mayonaise maakt het helemaal af.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordKoolsla, Rode kool sla, Salade, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

 • 0,5 rode kool
 • 1 appel
 • 2 handen rozijnen
 • 2 handen pijnboompitten
 • 2 eetlepels truffel mayonaise
 • olijfolie
 • zout
 • peper

Instructies

 • Was de rode kool en snij in dunne reepjes en doe in een salade schaal.
 • Snij de appel in dunnen reepjes of blokjes. Voeg toe aan de rode kool.
 • Verwarm de pijnboompitten in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Voeg toe aan de rode kool. Voeg ook de rozijnen toe.
 • Meng 2 eetlepels truffel mayonaise met 1 eetlepel olijfolie. Meng de dressing door de salade. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

 • Deze salade is niet per sé een kidsproof recept. Rauwe kool is bij de meeste kinderen geen favoriet. Mijn kids hebben genoten van een bakje rauwkost :).